Aston Martin auto? Ne, ovo je vila!

by | October 4, 2021

Da, dobro ste razumeli, brend Aston Martin, i te kako poznat u svetu automibilizma, ovog puta se pozabavio gradnjom. Naime, prošle godine je ostvario saradnju sa studijom S3 Architecture i izgradio neobičnu vilu pod nazivom Sylvan Rock.

Reč je o rezidenciji ugaonog, “izlomljenog” oblika nalik na geološke kamene formacije kakve se nalaze na samom terenu na kojima je vila sagrađena. Pri gradnji uglavnom su korišćeni tamni kedar i staklo. Imanje se nalazi u Hadson dolini, a do njega se dolazi  putem koji je oivičen drvoredima i kamenim zidovima.

Rezidencija se prostire na više od 500 kvadrata, u okviru kojih se nalazi prostrana dnevna zona, četiri spavaće sobe, dva velika kupatila. Uz samu kuću nalazi se garaža za tri atomobila, bazen i kućica pored njega, zasebna kuća za goste i povrtnjak.

Sylvan Rock je rezultat spoja posebnih dizajnerskih senzibiliteta. Kreiranje luksuzne rezidencije koju odlikuju neobična forma, koja je u skladu sa okruženje, ali i topao ambijent koji krasi entererijer, sasvim je u skladu sa vizijom Astona Martina. Naši dizajneri kao i arhitekte iz studija S3 imali su za cilj da vlasnici ove vile uživaju na poseban način, baš kao što uživaju u našim kolima”, izjavio je Katal Luan, direktor Aston Martina.

izvor: archdaily


Tags: