Sjajan enterijer u centru Novog Sada

by | 1 marta, 2018
Agencija

Svojevremeno smo posetili poslovni prostor Dominus nekretnina u Novom Sadu, u Jevrejskoj 10. Sa našim domaćinom, direktorom i vlasnikom ove firme Draganom Antunovićem, obišli smo kompletno rekonstruisano prizemlje stare zgrade u centru Srpske Atine.

Prijatna atmosfera radnog prostora ostvarena je zanimljivom i raznovrsnom rasvetom. Spuštene grede u prizemlju nemaju konstrukcionu ulogu, već su u funkciji naglašavanja osvetljenja. Nameštaj u prizemlju – stolovi i pultovi – pojedinačno je isprojektovan i napravljen po narudžbini. Pod je popločan kvalitetnom italijanskom keramikom, dok su ulazna gazišta izrađena od mermera.

Agencija slika 1

U prostoru su korišćeni najkvalitetniji materijali što dokazuje i stepenište obloženo punom hrastovinom. Crvena boja detalja, kao i dela tavanice u prizemlju, daje pečat ovom delu prostora. Kao obloga zidova, pored špatulata i opeke, poslužile su i keramičke ploče kojima su obloženi stubovi.

Zidovi galerije izrađeni su u kombinaciji staklo-čelik, što omogućava sjajnu preglednost donjeg prostora. Stručnjaci su pažljivo planirali i projektovali svaki detalj na zidu i svaki element moderne rasvete.

Agencija slika 2

Najveći deo prostora na galeriji zauzima kancelarija direktora, u okviru koje je mali kutak za prijem stranaka. Tu su i mini-kuhinja i toalet. Kosi zidovi sačinjeni od staklenih prizmi sjajno su rešenje za galeriju i prostor u kojem se primaju stranke, a njihov nagib daje utisak da počinju u prizemlju i završavaju se na galeriji.

Agencija slika 3

Neobrađena prelakirana tavanica od armiranog betona nije maskirana i ovako “gola” deluje impozantno.

Agencija slika 4

Crvenom bojom, koja se u prizemlju pojavljuje na tavanici, na spratu je premazan deo zida od špatulata, što se pokazalo kao efektna pozadina za tri crne Simpo fotelje. Cvetni aranžmani koji krase ovaj prostor uradila je cvećara Samanta, dok su vaze, čajnici i šolje iz salona Novolux.

Tekst: dia Sonja Brstina
Foto: studio Indigo
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.