Britanska kompanija prodaje sklopive kuće za samo 8.000€

by | February 17, 2014
Sklopiva kućica

Da li biste vi mogli da napravite kuću koja dolazi u pakovanju za sklapanje? Ova kuća košta svega 8.000€, ali da li je jednostavna za gradnju kao IKEA sklopivi nameštaj? Mark Rostorn, hrabri Britanac, nije odoleo izazovu, a usput je svaki korak zabeležio. Mi vam prenosimo njegovu priču. 

Nedelja

U nedelju je obavljena priprema terena – iskopavanje, nasipanje i poravnjavanje. Na pripremljen i poravnat teren položena je podna površina male montažne kuće.

Sklopiva kućica slika 2

Ponedeljak

U ponedeljak stiže glavna struktura kuće. Furnir je postavljen na pod i počelo je podizanje glavne strukture.

Utorak

Postavljanje glavne strukture je završeno i postavljaju se ploče od medijapana koje predstavljaju zidove. Postavljanje panela olakšava i činjenica da je svaki panel numerisan tako da je zabuna oko postavljanja onemogućena. Kada se paneli postave, moguće je odmah pristupiti krečenju enterijera.

Tom uspeva da postavi i krovne grede. Sve se čini da je urađeno veoma lako.

Sklopiva kućica slika 3

Sreda

Ipak nije bilo lako kao što je Tom mislio jer se u sredu probudio sa jakom upalom mišića. Ali, nema vremena za odmaranje, mora se nastaviti s poslom. Potrebno je montirati krov. Uz krov, Tom je montirao i krovni pokrivač od daski. Kada je krov u potpunosti montiran, Tom odlučuje da obloži spoljne zidove daskama.

Sklopiva kućica slika 4

Četvrtak

Posledice teškog rada su tu – žuljevi koji su postali rane, upala mišića. Međutim, Tom se budi pun energije. Njegova mini-kuća možda nije preterano sofisticirana ali je praktična i funkcionalna.

Ovo je dan kada su u prozorske ramove pričvršćena stakla, kao i ulazna vrata.

Sklopiva kućica slika 5

Petak

Tom je veoma umoran i više nikad u životu ne želiu da vidi šrafciger, ali se oseća toliko blizu cilju da želi da nastavi projekat. On farba unutrašnjost kuće i popravlja termoizolaciju gde je to potrebno. Takođe, pričvršćuje laminat na pod. Postavlja madrac u deo za spavanje koji je zgodno smešten iznad kuhinjskog dela, u samom krovu kućice. Iako je prostor dovoljan za veliki, king-sajz madrac, u kućici nema mesta za celu porodicu.

Sklopiva kućica slika 6

Subota

Tom je proveo svoju prvu noć u kućici koju je sam sagradio i veoma prijatno je iznenađen njenom udobnošću. Prostor je mali i potrebno je veoma malo vremena da se zagreje. Takođe, u kolibicu može da stane zadivljujuće mnogo stvari, sasvim dovoljno da se u nju smesti jedan čovek, ili čak jedan par.

I tako se završila avantura Toma Rostorna koji je, može se reći sa lakoćom, uspeo da sklopi ovu funkcionalnu sklopivu kućicu brtanske kompanije „Tajni haus jukej“.

Izvor: dailymail.co.uk