Crveno
30.04.2018 Arhitektura

Crveno gnezdo za dvoje

Prikazujemo vam moderan i komforan stan čija je visina plafona od 4,5 m iskorišćena za stvaranje galerije kako bi se prostor povećao.

Površina prvog nivoa stana iznosi 40 m², dok se galerija prostire na 17,5 m². Jedini izvor svetlosti u stanu je veliki prozor koji se nalazi pored kuhinjskog dela. Jarkocrvena boja dominirajuća je nijansa u ovom stanu.

Crveno slika 1

U stan je smešten prijatan i udoban nameštaj po meri. Vidite kako stan izgleda sa galerije.

Crveno slika 2

Desno je mala kuhinja, trpezarija i dnevni boravak, a levo preuređena galerija osmišljena kao kombinacija spavaće sobe i radnog dela. U dnevnom boravku nalazi se originalan, šareni kauč na razvlačenje.

POGLEDAJTE I… Stan za dvoje u plavim tonovima

Najupadljivije su velike police, dimenzija 72x40x218 cm koje se pojavljuju i vizuelno povezuju oba nivoa stana.

Napravljene su od bele, lakirane brezovine i svaka se sastoji od četiri dela. Kroz celokupno uređenje provlači se osnovna crvena boja. Stepenice koje spajaju gornji i donji nivo ujedno su i interesantna skulptura sa čeličnom oblogom koja daje odsjaj kao ogledalo.

Crveno slika 3

Ograda galerije iskorišćena je kao udobni radni deo. Crvena stolica Eros delo je arhitekte Philippea Starcka. Na zidu je neobičan sat-skulptura koji se sastoji iz dvanaest kockica sa brojevima i jednom sa kazaljkama koje vi možete slagati po želji.

Crveno slika 4

Prostor ispred kupatila Jje obojen u jarkocrveno, a u istoj boji je i lakirani ormar, dimenzija 105x36x105 cm. Sa druge strane hodnika postavljen je mini-ormar sa točkićima dimenzija 35x36x50 cm. Na zid je postavljena ukrasna staklena crveno-bela lampa Gio, dimenzija 50×50 cm.

PROČITAJTE I… Svestran krevet za dvoje

Na veš mašini je pletena korpa iz robne kuće Ikea. U kupatilu se takođe javlja crvena boja uz lavabo, ogledalo i nisku klupicu. Pod kupatila, ali i hodnika obložen je pločicama.

Crveno slika 5

Iznad kauča, u dnevnom boravku, postavljena je velika umetnička kreacija sastavljena iz devet svetlećih ploča veličine 50×50 cm. Na podu je čupavi tepih od kožnih tračica.

Crveno slika 6

Mini-kuhinja je sa crvenim frontalim pločama i belom radnom površinom. Dimenzije gornjeg dela su 240×60 cm, a u njega je postavljen aspirator napravljen od čelika. Frižider Quadro, dimenzija 70x67x165 cm, takođe je od inox čelika. Kutlače, varjače i salvete postavljene su na praktične zidne kuhinjske šipke. Niša i pod kuhinje obloženi su mozaik Bisazza pločicama.

Tekst: Michaela Orefice
Foto: Tiziano Srtorio

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije