Dromoland zamak
19.02.2018 Arhitektura

Savršeno mesto za opuštanje – zamak Dromoland u Irskoj pretvoren u nesvakidašnji hotel

Odmor u Irskoj nije kompletan ukoliko ne obiđete, ili još bolje ne odsednete u nekom od brojnih srednjevekovnih zamaka koji se nalaze oko planina i oštrih litica, pogotovo po kišnom danu.

Dromoland zamak je savršen za posetu, nalazi se na 15 minuta vožnje od Shannon internacionalnog aerodroma. Na imanje se dolazi vetrovitim putem koji je oivičen drvećem, taj put spaja jezero za brodove i teren za golf. Obložen sivim kamenom u gotskom stilu zamak nam dolazi u vidokrug iznad nekoliko talasastih bregova.

Dromoland zamak koji je pretvoren u hotel i klub

Zamak je dugo godina bio u vlasništvu porodice O’Brien. Zamak čini glavna zgrada sa četiri tornja koji su visoki po 24 metra i njegova izgradnja je završena 1826 godine. 1962 godine zamak je prošao kroz veliku renovaciju i pretvoren je u luksuzni hotel i od tad je promenio nekoliko vlasnika.

Dromoland zamak slika2

Prostrani kolski prilaz ispred ulaza koji je oivičen bršljanom i kamenom omogućava nam da izvadimo svoj prtljag pre nego što uđemo u sjajan lobi, koji ima drveni plafon i prepun je zamki iz prošlih vremena.

Dromoland zamak slika3

Foaje je obučen u šljiva-crvenoj i zlatnoj šemi koja se slaže sa zavesama, zidovima i tepisima, to je ustvari dugačak hodnik sa brojnim foteljama i sofama, stonim lampama od bronze, porcelanskim bokalima i bambusovim stabljikama. Na zidu se nalaze i klasični uljani portreti barona i žena iz porodice u čijem je vlasništvu bio zamak.

Dromoland zamak slika4 Dromoland zamak slika5

Sobe imaju različite poglede ali im je stil sličan. Veoma su prostrane, prozračne i ispunjene su nameštajem francuskog stila iz 19 veka. Kupatila su popločana belim kamenom i imaju po dva lavaboa i odvojenu kadu i tuš kabinu.

Dromoland zamak slika6

Hotel ima mnoge aktivnosti kako napolju tako i unutra. Kada napolju ne možete da obilazite prelepu okolinu ili da veslate jezerom, možete se opustiti u savremenom spa centru koji je veoma popularan.

http: travel.justluxe.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije