Centar medija London
27.11.2014 Arhitektura

Ekološki održivo sedište medijske kuće u Londonu

Britanski arhitektonski biro Džejkobs Veber je imao priliku da redizajnira objekat za Viakom međunarodnu medijsku mrežu u čijem okviru su svetski poznati MTV, dečija medijska kuća Nikolodion i Komedi central. 

Pogledajte njihovo rešenje.

Centar medija London slika 2

Ova zgrada koja se prostire na 10.000 m2 sadrži kancelarijske prostore, studio, prostore za produkciju i emitovanje.

Centar medija London slika 3

Prilikom redizajna postojećih prostorija arhitekta Džejkobs Veber je južni deo na parceli porušio i kreirao novi centralni atrijum koji povezuje postojeći objekat sa novo-dizajniranim.

Centar medija London slika 4Centar medija London slika 5

Objekat se nalazi u Kamdenu, delu centralnog Londona koji je danas dom različitih alternativnih kultura i supkulutra.

Objekat je kreiran da se uklopi u osnovnu delatnost kompanije – zabava i mediji, ali i u neobično i živopisno, pop-industrijsko okruženje Kamdena.

Centar medija London slika 6

Aluminijumski brisoleji u živopisnim bojama prate zakrivljeni front ulice. Dvorište razbija čitavu formu, otvarajući pogled na meki zeleni zid iza hladne i tvrde opne fasade.

Centar medija London slika 7

Novi ulazni lobi kao da se prosipa po ulici, nastavljajući kroz volumen objekta do obale kanala.

Centar medija London slika 8Centar medija London slika 9

Ekološka održivost bila je fokus prilikom kreiranja dizajna tako da se na objektu mogu videti zeleni zidovi i ozelenjeni krovovi, solarni kolektori koji generišu električnu energiju.

Zgrada ima sopstveni sistem skupljanja kišnice, u skladu sa eko-maksimom koju promoviše.

Centar medija London slika 10

Izvor: designboom.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije