Dvosed-Natuzzi
11.04.2018 Arhitektura

Harmonija mirnih linija

Ovim prostorom dominira neobična kombinacija materijala i boja – zemljana braon na pojedinim zidovima odlično korespondira sa komadima sivog fasadnog kamena u trpezariji. 

Harmoničan i likovno bogat prostor osmislila je vlasnica stana inspirisana ambijentima sa kojima se sretala tokom mnogobrojnih putovanja. Ovako organizovan životni prostor, zahvaljujući interesantnim detaljima, predstavlja topao ambijent u kojem se prijatno osećaju i ukućani i njihovi gosti.

Komad “žutog dana” potpisan rukom slikara Dragana Jankova čini znatno svetlijim prostor malog hodnika u kojem se nalazi belo patinirana klupa, sasvim neobična za ovaj savremeni enterijer. Rustično sedište pripada kolekciji Woodlanda – a svojom “čipkastom”  strukturom razigrava “ozbiljni” ton zemljanobraon boje na donjem delu zida.

Klupa

Dvosed Natuzzi sa moderno dizajniranim štampanim jastucima iz “Male radionice” i zelenim šoljama iz asortimana “Kutka”. U dnu, iza dvoseda je abažur od murano stakla i, specijalno za ovaj prostor dizajnirani, biblioteka i sto – likovno rešenje vlasnice stana.

Deo dnevnog boravka je sofisticirano dizajnirana celina: Natuzzi dvosed sa dekorativnim jastucima iza kojeg je tamni zid “osvežen” murano podnom lampom i slikama Vladislava Šeslije.

Dnevni boravak

Zagasita površina niskog stola ističe upečatljive detalje – vazu sa cvećem i svetlozelene šoljice. Umesto tepiha, na podu je koža odlično usaglašena sa ostalim elementima.

Praktična kuhinja u svetlim tonovima koja se završava šankom. Gore desno je deo zida sa otvorima u kojima su smeštene skulpture iz Španije, i dve staklene vaze iz serije Leonardo (Novolux). Zidovi su dobra kombinacija tople, žive karmin crvene i nešto smirenije braon.

Soba za odmor

Deo sobe za odmor sa neobično jakim karmin crvenim zidom na kome je crtež Mome Kapora – poklon iz Njujorka. Bračni krevet prekriven je pamučnim prostirkama iz “Ist Pointa”, a zelenilo sobnog bilja doprinosi smirenosti ambijenta.

Preko tamnobraon stola i stolica pogled klizi duž zidova na kojima su brojne slike – pokloni prijatelja.

Na TV komodi vidimo interesantne srebrne ukrase, donete sa putovanja po Maroku. U dnu je elegantna lampa od murano stakla koja može da se nabavi u Novoluxu.

Tekst i dizajn fotografije: Svetlana Milić
Foto: Miroslav Ružić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije