HOTELI KOJE NEĆETE ZABORAVITI

by | April 21, 2022

Kada je reč o putovanju, većina nas najčešće traži smeštaj koji je na dobroj lokaciji i koji nije preskup. Međutim, ako poželite nešto neuobičajeno, o čemu ćete pričati još dugo vremena, onda su to svakako ovi hoteli koji su nas oduševili ili svojom arhitekturom ili enterijerom.

INNTEL HOTEL, AMSTERDAM (HOLANDIJA)

Na prvi pogled, ovaj hotel izgleda kao da je sastavljen od mnoštva kućica naslaganih jedna na drugu. Inspirisana arhitekturom tradicionalnih kuća regije Zaan, zelena pročelja ovog hotela privlače pažnju i izdaleka. Smešten je u blizini železničke stanice Zaandam i do centra Amsterdama treba vam samo 12 minuta. Unutrašnji dekor svake sobe takođe je inspirisan lokalnom istorijom regiona, a ima za cilj da svakom gostu koji je daleko od kuće pruži osećaj sopstvenog doma.

HOTEL INNTEL

 

SILKEN PUERTO AMERICA, MADRID (ŠPANIJA)

Ovaj hotel poznat je kao Madridski šarenko, a deca ga često nazivaju i Sladoled. Razlog je taj što je svaki od dvanaest spratova u drugoj boji. Sam hotel dizajniralo je čak devetnaest arhitekata, i što se tiče uređenja, svaki sprat je priča za sebe. Na sajtu Booking.com možete pronaći i cene smeštaja u ovom hotelu, koji za dvokrevetnu sobu iznosi od 90 evra pa naviše.

 

V8 HOTEL, ŠTUTGART (NEMAČKA)

Štutgart (Nemačka Ovaj hotel zasigurno je raj za sve ljubitelje automobilizma, jer poseduje deset soba s raznim temama iz ove oblasti: auto-perionica, tjuning automobila, auto-bioskop, trke… Ono što će vas sigurno najviše privući jesu kreveti s prednjim delom od različitih modela automobila, a soba s s drive-in tematikom ima i zvezdano nebo koje verno dočarava užitak u gledanju filma na otvorenom.  Hotel se nalazi u zgradi koja je nekada služila kao terminal vazdušne luke Boblingen, koja postoji od 1915. godine. Sam V8 hotel otvoren je 2009. i zauzima polovinu zgrade, dok je druga polovina auto-muzej u kojem se nalaze klasični, vintidž i kolekcionarski modeli, ali i neke sitnice iz auto-industrije.

FARALDA CRANE HOTEL, AMSTERDAM (HOLANDIJA)

Još jedan neobičan hotel nalazi se u glavnom gradu Holandije. Dizalica koja se koristila na amsterdamskom brodogradilištu, koje je aktivno radilo između 1894. i 1979. godine, transformisana je u hotel namenjen onima koji nemaju strah od visine. Faralda Crane Hotel smešten je na vrhu 50 metara visoke strukture i sastoji se od samo tri apartmana, koji se moraju rezervisati i po više meseci unapred.

Photo: Nichon Glerum

HOTEL-PEĆINA, KAPADOKIJA (TURSKA)

Jedno od neobičnih mesta namenjenih provođenju romantičnih trenutaka udvoje svakako je hotel Yunak Evleri u Kapadokiji. Nekada se u stenama nalazio manastir, a danas je tu luksuzan hotel, koji se sastoji od 30 soba raspoređenih u šest kućica iz 5. i 6. veka. Uklesan u kamen, predstavlja nesvakidašnju atrakciju, koju karakterišu bogata kultura i tradicija.

SUN CRUISE RESORT, DONGHAE (JUŽNA KOREJA)

Za one koji bi se rado otisnuli na krstarenje, ali pate od morske bolesti, idealan je Sun Cruise Resort u Južnoj Koreji. Samoprozvani ‘prvi luksuzni kruzer na kopnu’, ovaj hotel svojim gostima nudi sve ono što biste imali na luksuznom kruzeru.

FREE SPIRIT SPHERES, QUALICUM BEACH (BRITANSKA KOLUMBIJA)

Smešten u prašumama ostrva Vankuver, ovaj hotel se sastoji od zasebnih sferičnih kućica na stablu, dizajniranih tako da gosti dožive prirodu na sasvim nov način. Ukupno su tri kućice – Eve, Eryn i Melody – dostupne za najam. Pristup sobama uključuje šetnju povišenim prolazima i mostovima, te penjanje spiralnim stepenicama.