Drveni ukrasi za zid

by | May 23, 2018

Ukoliko ste u potrazi za unikatnom i upečatljivom dekoracijom za zidove koja će biti vaših ruku delo, pogledajte nekoliko kreativnih ideja kako da napravite drvene ukrase za zid.

Karta sveta na komadu drveta
Komad drveta ošmirglajte i prefarbajte da biste mu dali rustičan i dotrajao izgled. Nakon toga na njega možete da zalepite isečenu mapu sveta ili, još bolje, da postavite stencil mapu preko drveta pa prefarbate praznine belom farbom. Sačekajte da se farba osuši pa uklonite stencil, i vaš zidni ukras je spreman!

Silueta na šperploči
Isprintajte sliku po želji, pričvrstite je na šperploču i iscrtajte njenu siluetu. Oko rubova siluete ofarbajte bojom po želji. Što je boja u većem kontrastu od boje drveta, lepši ćete efekat postići.

PROČITAJTE I… Na koje sve načine možete dekorisati zid

Okvir za fotografije od starog prozorskog krila
Nemojte bacati stara prozorska krila kad od njih možete napraviti prekrasan drveni ukras za zid. Ištampajte fotografije u dimenzijama koje odgovaraju staklenim delovima na prozorskom krilu. Na staklo možete prvo zalepiti beli kolaž papir a onda preko njega fotografije, tako ćete napraviti unikatan okvir.

Drvene strelice na zidu
Komade špreploče oblikujte i poslažite kao na fotografiji. Ofabajte po želji i zakačite na zid. Sasvim jednostavan a upečatljiv detalj na zidu!

Ekseri i konac na drvetu
Veliko slovo ili neki dugi oblik ištampajte i postavite na komad drveta a onda po rubovima oblika, ravnomerno i što ravnije zakucajte eksere. Odaberite ekser od kojeg želite da krenete omotavanje koncem i za taj ekser zavežite čvor, a potom jednostavno nastavite da omotavate druge eksere. Koncem možete praviti geometrijske oblike ili putanje bez nekog reda.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs