Nov motiv u enterijeru: Urbana džungla

by | 29 maja, 2018

Polako ali sigurno uvođenje ekološke osvešćenosti u dizajn nameštaja i uređenje enterijera dovodi do sve većeg zanimanja za prirodu i pronalaženje motiva u njenoj raskoši.

Prošle godine počeo je da se pojavljuje sporadično, međutim, već ove je trend u punom zamahu – urbana džungla mnogim brendovima postala je inspiracija za brojne kolekcije.

Foto: Guliver/Thinkstock

PROČITAJTE I… Lišće u domu

Najčešći motiv kojim se dizajneri zabavljaju jeste lišće, i to uglavom palmino. Ono zaokuplja pažnju posmatrača i, bez obzira na veoma upečatljiv izgled, postaje zanimljiv dodatak enterijeru pa čak i fokus cele prostorije, pogotovo ako se uvodi samostalno – na tapetama, posteljini za bračni krevet, tapiseriji na zidu, zavesi za kadu… Ovaj motiv zahteva ublažavanje ostalih boja u prostoru, no odlično se slaže s raznim nijansama od zelene pa sve do zlatne.

Na nekim komadima, dizajneri su print ograničili samo na grafičke obrise i gotovo ga ornamentizovali, kako bi i ljubitelji minimalizma mogli da uživaju bez straha da će im oni zagušiti prostor. Ovaj stil ponekad se graniči i s boho trendom dajući mu prizvuk orijentalnog, što je zanimljiv miks.

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs