Instagram je novi  dizajner enterijera

by | 23 decembra, 2020

Poznato je da danas, u 21. veku, sve što nas interesuje možemo da pronađemo na Internetu: od kupovine različitih vrsta proizvoda, knjiga i časopisa koje možemo čitati online, virtuelnog posećivanja svake tačke na planeti Zemlji,  pa sve do uputstava o popravkama tehnike. Isto tako, ukoliko smo ljubitelji dizajna enterijera, Internet nam pruža i brdo saveta o uređivanju prostora. Ako spadamo u ovu kategoriju, jasno je da na svojim društvenim mrežama imamo bar jednu stranicu koju posećujemo iz dana u dan i koja nam pruža inspiraciju za uređivanje našeg doma.

Fotografije kojima se često divimo jesu zasluge profesionalaca, kako fotografa, tako i dizajnera enterijera, pa zato i ne čudi što sve ono što oni prezentuju postaje predmet naših želja. Da bi nam pomogli u kreiranju doma iz snova, dizajneri enterijera nam daju korisne savete preko kojih ćemo ispuniti sve svoje „enterijerske želje“. Oni predlažu da napravimo svoj „inspiration board“ gde ćemo sačuvati sve svoje ideje, a ujedno i definisati stil kom težimo.

Fotografije sa Instagrama i drugih društvenih mreža često prikazuju segmente, ali i potpuna uređenja prostora. Međutim, ponekad se desi da nas za uređenje cele prostorije inspiriše samo jedan deo ambijenta dnevne sobe, što predstavlja „zlatno“ pravilo kojim se rukovode i enterijeristi profesionalci. Odlične ideja može se videti na primerima poput fotografije sa ležajem MONDO u sivoj boji, odlično uklopljenim uz vitrinu SARDINIA POP, a kako bi se stilski uskladili detalji, odabran je i klub sto BJ-9874 u kombinaciji metala i staklaTopli drvo dekor u kombinaciji sa tamnim zidovima, kao što je slučaj sa prikazanim delom ambijenta sa vitrinom SADRINIA 2K VS2, ostavlja elegantan utisak. Dodatna živost može se postići ugradnom rasvetom na vitrini, pa će tamni zidovi time dobiti potrebnu toplinu koju do tada nisu imali.

Ako smo više zainteresovani za industrijski stil sa neobrađenim zidovima od opeke, u kombinaciji sa podovima hladnih boja, ovo urbano uređenje možemo utopliti svetlim drvo dekorom toplog artisan hrasta poput komode SARDINIA 2K1F, koja se, u ovom slučaju, savršeno uklapa sa stolicom TC-1991. Toplini doprinose i jastuci upečatljivih boja i paterna, praveći idealan balans između toplog i hladnog u enterijeru.

Kombinacija dekora artisan hrasta i tamnog parsol stakla odličan je spoj za estetski privlačne komade nameštaja poput TV police ALICANTE, koja nam, kako kažu dizajneri enterijera Forma Ideale, može biti inspiracija za uređenje ostatka prostora dnevne sobe. Uz ovakav komad nameštaja koji oplemenjuje prostor, može se uklopiti i moderna fotelja CUBA, koja će zračiti atraktivnočću i svojim dizajnom upotpuniti ambijent.

Međutim, nameštaj i zidovi su samo osnova koju svakako treba upotpuniti. Ni najtoplije boje neće utopliti dom ukoliko izostavimo najbitnije detalje – biljke. Pored toga što daju živost prostoru, one su i prirodni prečišćivači vazduha, pa su zato uvek dobrodošle. Sobne biljke unose novu energiju, svežinu i raspoloženje, zato već sada osmislite sa kojim biste „zelenim prijateljima“ voleli svakodnevno da se družite  i posvetite se stvaranju jedne potpuno nove dimenzije vašeg doma.
Tags: