Neboder
03.09.2014 Arhitektura

KO GA NE BI POŽELEO: Zavirite u najskuplji stan na svetu, vredan 300 miliona evra

Luksuzni penthaus se nalazi u neboderu koji ima predivan pogled na more, a ko bude želeo da ga ima u svom vlasništvu, moraće da izdvoji neverovatnih 300 miliona evra.

Super bogati multimilioneri će moći da uživaju u neverovatnom petospratnom penthausu sa ogromnim bazenom bez ivica, koji ima svoj tobogan, i biće na prodaju sledeće godine.

Neboder Odeon

Neboder Odeon

Luksuzni stan na vrhu nebodera u Monaku ima predivan pogled na Mediteransko more, a budućeg vlasnika će koštati neverovatnih 300 miliona evra.

Višespratni stan se nalazi u kuli “Odeon”, visokoj 170 metara, koja će biti druga najveća zgrada na Mediteranu kada bude završena.

Neboder Odeon

Neboder Odeon

Neboder će imati zdravstveni centar, više bazena, ketering službu, a na usluzi će stanovnicima zgrade biti privatni šoferi i ostale servisne delatnosti.

Ali, penthaus je postavljen tako da se izdvaja i usred svog luksuza koje zgrada poseduje, sa bazenom i toboganom, i biće pravo malo igralište za milionera koji ga bude imao u svom vlasništvu.

Neboder Odeon

Neboder Odeon

“Odeon” će imati 70 velikih stanova i biće prvi neboder koji je izgrađen u Monaku od 1980. godine. Princ Renije, koji je tada bio vladar zemlje, odlučio je da ne gradi visoke zgrade na obali jer će one uništavati “karakter” kneževine.

Ali, 2009. godine, njegov sin i naslednik Albert preinačio je tu odluku i dao “zeleno svetlo” za izgradnju “Odeona”.

Neboder Odeon

Neboder Odeon

Iako svetska ekonomska kriza nije zaustavila gradnju, ipak je uticala na to da se do sada proda samo 18 stanova. Na izgradnju nebodera su se žalili stanovnici Bozoleja, susedsnog grada na drugoj strani granice sa Francuskom, koji se žale da više nemaju panoramski pogled.

Izvor: telegraf.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije