Luksuzna Džoli-Pit rezidencija u bajkovitoj Provansi

by | December 7, 2013
Luksuzna Džoli Pit rezidencija u bajkovitoj Provansi

Mirne obale francuske rivijere poseduju posebnu privlačnost za poznate. Ovom posebnom šarmu nije odoleo ni najpoznatiji filmski par – Bred Pit i Andželina Džoli. Oni su kupili imanje Miraval koje se prostire na 1200 hektara zemljišta u Provansi, u malom selu Brinjol.

Bred i Anđelina

U okviru ovog imanja nalazi se zamak Miraval sa 35 soba koji je klasifikovan kao istorijski spomenik, vinograd, jezero, šuma i 20 fontana.

U vinogradu je dvojac Džoli-Pit 2012 godine proizveo prvu seriju svog vina ”Miraval roze” koje je za svega nekoliko sati rasprodato po ceni od 105€ po sanduku.

Miraval vino

Prethodni vlasnik imanja bio je džez muzičar Žak Lusije koji je u zamku napravi studio za snimanje u kojem su snimali Sting, Krenberiz, Pink Flojd i mnogi drugi.

Vino koje se tada proizvodilo u vinogradima imanja zvalo se Pink Flojd i veoma je bilo cenjeno u svetu vina.

Zamak u Provansi

2012. godine par je proširio imanje Miraval kupivši imanje pored čiji je vlasnik bio bivši vlasnik Formule 1 Žerar Larus.

Zamak u Provansi slika2

Možda ćete se zapitati zašto bi par proširivao već ogromno imanje dodajući mu još jedan impresivan zamak i hektare i hektare šume? Razlog je jednostavan – zbog privatnosti.

Naime, Žerar Larus je imao pravo prolaza kroz Miraval pošto je to bio jedini način da dođe do sopstvenog imanja.

Zamak u Provansi slika3

Ovo je bila poslednja parcela oko imanja Miraval koju par nije posedovao i njenom kupovinom Džoli-Pit su u postpunosti osigurali granice imanja Miraval – sada samo superpar i njihova porodica imaju pristup Miravalu.

Zamak u Provansi slika4

U okviru imanja nalaze se bazeni na otvorenom i zatvorenom, posebne teretane za nju i njega, ogromna sala za bankete.

Zamak u Provansi slika5

Samo prilaz je dugačak oko 5 kilometara. Međutim, ono što je porodici Džoli-Pit bilo najvažnije je upravo privatnost koju nastavljaju ljubomorno da čuvaju od očiju javnosti.

Izvor: dailymail.co.uk