Hotel na Kavkazu na skrivenom vulkanu

by | 5 marta, 2014
Hotel na Kavkazu

Hotel sačinjavaju četiri montažne tube od fiberglasa a otvoren je u blizini najvišeg planinskog vrha u Evropi. Kompleks hotela dizajniran je u kompaniji LEAP factory, koju sačinjava tim italijanskih arhitekata koji su se specijalizovali u dizajniranju smeštaja za okruženja u kojima vladaju ekstremni uslovi.

Hotel se nalazi na južnoj strani planine Elbrus, koja je zapravo skriveni vulkan visine 5642 metra i nalazi se na planinskom vencu Kavkaz u Rusiji i može da ugosti do 49 planinara.

Hotel na Kavkazu slika2

Zajedničke spavaće sobe i prostor za salon se nalaze u dve tube, dok je u trećoj smešten restoran i prostorije za osoblje. Kupatila se nalaze u četvrtom delu koji je i najmanji. Sva četiri bunkera su napravljena u Italiji korišćenjem kompozitnog sendviča od smole i fiberglasa. Donešeni su na današnju lokaciju vazdušnim putem, pomoću helikoptera i specijalnih nosača, a sastavili su ih posebno specijalizovani tehničari.

Hotel na Kavkazu slika3 Hotel na Kavkazu slika4

Arhitekte su integrisale različitu tehnologiju u samu strukturu kako bi je učinile energetski efikasnom i kako bi omogućili što veći stepen reciklaže upotrebljenih materijala i resursa. Ovi sistemi uključuju sistem za topljenje snega koji se koristi kao sanitarna voda, hibridni sistem koji proizvodi struju i sistem za prečišćavanje otpadnih voda.

Hotel na Kavkazu slika5

Izvor: archdaily.com
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.