LUKSUZNI PENTHAUS

by | March 20, 2015

Tim arhitekata projektovao je autentični, kvalitetni i udobni dupleks smešten u srcu Kejptauna u Južnoj Africi. Ovaj trendi penthaus namenjen je mladom, savremenom, bračnom paru koji je želeo da u svoj dom prenese urbanu, modernu Afriku, a pre svega ambijent koji će im služiti za odmor i uživanje nakon napornog radnog dana.

fb2

Jedan od arhitekata, Adam Kort, igrao se bojama i geometrijskim oblicima i tako stvorio živopisni, impozantni dvoetažni stan. Ovaj moderan prostor predstavlja kombinaciju jednostavnih formi i funkcionalnosti, čime u potpunosti zadovoljava potrebe korisnika.

fb3

 

Neverovatna osvetljenost postignuta je zahvaljujući velikim prozorima koji su veoma bitni za metabolizam čoveka, jer sunčeva svetlost daje neophodnu energiju. Stakleni zidovi protežu se duž cele visine stana i ujedno sa kliznim vratima razdvajaju dnevnu sobu i terasu. Sa velike terase pruža se pogled na grad koji noću odiše dinamičnošću
zahvaljujući prisustvu umetnosti i mode.

fb4

 

Na terasi se nalazi sto sa dve stolice i dvosed, sličnih tonova kao u unutrašnjosti, čime je ostvarena skladna celina eksterijera i enterijera. Ona je obložena drvetom i ukrašena zelenilom koje oplemenjuje prostor.

fb5

 

Tags: