Mala zelena oaza

by | 9 marta, 2018
Zelena oaza

U ovom stanu preovlađuje tradicionalni stil pri izboru nameštaja. Galerija je rezervisana za deo za spavanje, dok su kuhinja i dnevni boravak u prizemlju odvojeni praktičnom, hromiranom pregradom.

Zahvaljujući ovom ”pokretnom zidu” stan deluje veći i mnogo je funkcionalniji. Izbor klasičnog stila naročito dolazi do izražaja kada je u pitanju drvenarija, parket i stari kamin. U centar dnevnog boravka postavljen je kauč i fotelja krem boje.

Zelena oaza slika 1

Na fotografiji se vide oba nivoa stana, prizemlje i galeriju. Stepenište je ”maskirano” kuhinjskim zidom i potpuno nevidljivo iz prostora dnevnog boravka i trpezarije.

Zelena oaza slika 2

U dnevnom boravaku najupadljiviji element je mermerni kamin u stilu Luja XVI. Pored kamina postavljeno je veliko ogledalo uokvireno ramom od kože. Iznad stola je stakleni luster iz Murano galerije.

Zelena oaza slika 3

U trpezariji u prvom planu su kožne stolice linije MM, koje je dizajnirao čuveni arhitekta Jean Nouvela i sto Flat, dimenzija 124x124x73 cm, napravljen u kombinaciji aluminijuma i hrastovine.

Iznad stola okačen je Murano, klasični luster od stakla. Uza zid trpezarijskog dela postavljen je lakirani kredenac Cecchihi Collection, dimenzija 120x48x143 cm, napravljen od drveta višnje.

Zelena oaza slika 4

U spavaćoj sobi nalazi se bračni krevet od kovanog gvožđa prekriven lanenim čaršavima i jastučićima. Desno od kreveta je kockasti tabure presvučen platnom na kojem stoji lampa Lampe de Bureau, dizajnirana davne 1925. godine. Na zidovima su lampa, crno-bela fotografija i velika slika. Na podu je kožni tepih sastavljen od kožnih kvadrata.

Zelena oaza slika 6

U kupatilu takođe dominira zelena boja.

Zelena oaza slika 5

Kuhinja je u modernom stilu. U centru se nalazi praktični komplet Quadra od inox čelika, sa profesionalnim ringlama, dve rerne, zaštitnim delom i aspiratorom. Sa leve strane kuhinje je pokretna sudopera, dok su sa desne pokretna kolica koja služe kao radna površina.

Jarkozeleni zid kuhinje ukrašava crveni poster. Zanimljivo i praktično rešenje u malim stanovima jeste ”maskiranje” kuhinjskih elemenata pokretnim zidom.

Tekst: Gabriella Bernasconi
Foto: Tiziano Sartorio
Једно реаговање на “Mala zelena oaza”

  1. Sasa каже:

    Sve je lepo skockano sa dosta ukusa, svidja mi se kako je odradjeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.