Nećete verovati! Luksuzni hotel pod zemljom

by | 14 januara, 2022

Ne postoji precizan način da se objasni pojam neobičnih hotela osim da su to objekti koji se po nečemu razlikuju od klasičnih hotela. Šta to neki hotel čini neobičnim? Na primer, to može biti izgled objekta, uređenje soba, način pružanja usluga, samo okruženje i sl. Konkretno, ovaj hotel je neobičan jer se nalazi 90 metara ispod zemlje.

Luksuzni hotel Intercontinental Shangai, odlikovan sa pet zvezdica, nalazi se 90 metara ispod zemlje, u starom kamenolomu u Šangaju. Ima osamnaest spratova od kojih su samo dva iznad zemlje, dok su dva nivoa ispod vode. Prostire se na površini od 61.000 metara kvadratnih i ima 336 eco-friendly uređenih soba i apartmana s balkonima koji gostima omogućavaju užitak u spektakularnom pogledu na veštački stvorene vodopade i litice. Za one sklone avanturizmu, nude se raznovrsne vratolomije poput penjanja po stenama, vožnje kajakom i šetnje po skywalku na stazama.

Tu je i noćni svetlosni šou, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj projekat delo je britanskog biroa Atkins, u čijem portfoliju su i Burj Al Arab u Dubaiju i neboder Landmark 81 u gradu Ho Ši Min.

Bertil de Kleynen, direktor sektora za arhitekturu, prostorno planiranje i enterijer u Atkinsovom birou u Aziji, rekao je: „Svakih nekoliko godina arhitekte stvaraju nešto neverovatno i jedinstveno podsećajuci svet na to koliko je moderna arhitektura otišla daleko u budućnost i vodeći računa o poštovanju čovekovih želja i vizija u očuvanju životne sredine”.

Na ovom projektu radilo je više od 5000 ljudi, među kojima su arhitekti, dizajneri, inženjeri, građevinci… kako bi ideja koja je stvorena još 2006. godine konačno ugledala svetlo dana.
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.