UNStudio
10.12.2014 Arhitektura

Neobični volumeni koncertne dvorane Betoven

Arhitektonski konkurs Beethoven Spielhaus je privukao značajan broj međunarodnih arhitektonskih firmi koje su dale svoje ideje o tome kako bi ova koncertna dvorana trebalo da izgleda. Mi vam predstavljamo jedno od rešenja koje se pojavilo na konkursu.

Dvorana će biti izgrađena u Bonu, u Nemačkoj i naravno biće posvećena jednom od nauticajnijih kompozitora kasnog 18tog i ranog 19tog veka – Betovenu.

UNStudio

UNStudio

Arhitektonska firma iz Amsterdama UNStudio je zamislila objekat kao skup volumena koji kao da su izlomljeni pod neobičnim uglovima.

UNStudio

UNStudio

UNStudio

UNStudio

Ovi volumeni su okupljeni oko centralne koncertne dvorane a međusobno su povezani staklenom zid-zavesom. Sve zajedno izgleda kao interesantan spoj teških betonskih volumena i prozirnog i lakog stakla.

Izvor: designboom.com




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije