ODMARALIŠTE KAKVO DO SADA NISTE VIDELI

by | 29 marta, 2022

Sala Chaweng je hotel lociran na istoimenoj plaži ostrva Samui, jednoj od najlepših u Tajlandskom zalivu.

Hotel velikog kapaciteta podeljen je u dve celine, 52 sobe su orjentisane ka plaži dok su 82 prema saobraćajnici, a između njih se nalazi putanja koja ih deli. Sala Chaweng Beachfront sadrži jedno veliko osvetljeno dvorište sa bazenom, dok se deo Sala Chaweng Roadside sastoji od mnogo manjih, bez linearne cirkulacije.

On je mnogo više u hladu i pasivniji u odnosu na deo pored plaže. Kako bi se gostima olakšala orjentacija, svako dvorište ima određenu karakteristiku pa su tako i nazvana: spoljašnje stepenište, trpezarija, dnevni boravak, igraonica i spavaća soba. Ono što ih čini zanimljivim jeste nameštaj koji imitira enterijerski, a sastoji se od velikog, okruglog stola sa 12 mesta, sofa, ljuljaški, kreveta i ogromnih lampi i saksija. Nameštaj je okružen zelenilom očuvanih stabala i predstavlja prave oaze za uživanje.

Sva pažnja je usmerena ka nebu, zato je u mnogim prolazima izostavljen krovni pokrivač kako bi posetioci osetili toplinu sunca. Dominantni arhitektonski elementi putanje su beli zidovi, koji bliže plaži postaju tamnozeleni, a zatim ružičasti.

Tokom projektovanja vodilo se računa o efektu senke. Kako se sunce kreće i svetlost menja svoj pravac, to se oslikava na arhitekturu koja postaje dinamična.

Apartmani su organizovani od prilično velikih do skromnih kvadratura tako se mogu rezervisati na primer Garden Two Bedroom Pool Suite veličine 329 metara kvadratnih, ali i Garden Deluxe Balcony od 45 m2.

;

U sklopu apartmana nalaze se bazeni na različitim etažama, kao i ozelenjeni atrijumi, a dizajneri su posvetili pažnju i detaljima unutar enterijera pa su kreirali lampe, police od ratana i ručke od kanapa za ladice.


Ceo koncept zasniva se na ukidanju granica između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, a na osnovu onoga što možemo videti, ideja je uspešno izvedena.
Wworkspace

Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.