Dablin
25.06.2014 Arhitektura

Ovo je zvanično najbolja zemlja na svetu!

Ovo je zvanično najbolja zemlja na svetu! U najnovijem istraživanju, zemlje su rangirane na osnovu 35 odvojenih faktora Ujedinjenih nacija, Svetske banke i drugih internacionalnih institucija.

Za najbolju zemlju na svetu, koja je najviše doprinela čovečanstvu i planeti, proglašena je Irska, rezultati su novog istraživanja.

Glavna ulica u Dablinu

Glavna ulica u Dablinu

Naime, u ovom istraživanju, zemlje su rangirane na osnovu 35 odvojenih faktora Ujedinjenih nacija, Svetske banke i drugih internacionalnih institucija.

Britanija se našla na sedmom mestu, ali se usled cvetajuće tehnološke industrije našla na prvom mestu liste zemalja koje su najviše doprinele nauci i tehnologiji. Ratom razrušeni Irak, Libija i Vijetnam zauzeli su samo dno liste.

Britanija

Britanija

Iako se na prvom mestu našla Irska, nordijske zemlje su prihvaćene kao region koji je najviše doprineo čovečanstvu i planeti – i tako nadmašile bilo koji drugi deo sveta. SAD su se našle na dvadeset i prvom mestu usled jako loših ocena kada su internacionali mir i bezbednost u pitanju.

Kenija

Kenija

Kenija je proglašena najboljom nacijom u Africi i nalazi se na dvadeset i šestom mestu liste. Jedina je zemlja sa tog kontinenta koja je dospela među prvih trideset zemalja.

Nairobi

Nairobi

Kako bi stvorili listu, naučnici su razmatrali veličinu ekonomije neke zemlje, a potom su procenjivali njen globalni doprinos nauci, tehnologiji, kulturi, internacionalnom miru i sigurnosti, prosperitetu i jednakosti kao i zdravlju i dobrostanju čovečanstva.

Izvor: telegraf.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije