Parkrojal
04.07.2014 Arhitektura

Parkrojal, zeleni hotel u Singapuru

Balkoni prekriveni tropskim biljkama i linije zgrade koje oponašaju formacije stena i planina karakterišu hotel Parkrojal u Singapuru. 

Parkrojal zelena terasa

Hotel su projektovali arhitekti singapurske firme WOHA.

Hotel je dizajniran kao produžetak Hong Lim parka, novog zelenog prostora lociranog u blizini novog hotela, u centru poslovne četvrti grada.

Parkrojal eksterijer

Dodajući biljke na balkone i terase, arhitekti su uspeli da stvore dodatnih 15.000 m2 zelenila, što je dupla površina same lokacije.

U isto vreme, svaki gost je dobio zadivljujuć pogled na baštu iz sopstvene sobe.

Parkrojal eksterijer 2

Ovi zeleni prostori su dopunjeni konturama koje podsećaju na formacije stena.

Modelovane na osnovu prirodnih pejzaža, ove površine se probijaju kroz stakleni spoljašnji zid.

Parkrojal enterijer

Detalji kao što su puzavice i bršljani koje se penju po zidovima, vodeni bazeni i prirodni neobrađeni kamen nastavjaju temu prirode, dok su po zidovima i tavanicama postavljena ogledala koja reflektuju svetlost.

Parkrojal enterijer 2Parkrojal enterijer 3

Na vrhu se nalazi terasa za goste sa bazenom i paviljonima u obliku kaveza za ptice.

Parkrojal enterijer 4

Hotel ima 367 soba. Arhitekti iz firme WHOA su takođe bili zaduženi za enterijer, ali je u enterijeru prirodna tema ustupila mesto jasnim, svetlim, otvorenim prostorima sa zanimljivim nameštajem i detaljima.

Izvor: dezeen.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije