Karirani tepisi
05.02.2014 Podovi

Kariranim tepisima protiv monotonije u prostoru

Ukoliko ste određenoj prostoriji u svom domu namenili karirani tepih, neophodno je da razmislite želite li da se on stopi sa njenim dekorom ili da se izdvaja kao zasebna upečatljiva celina.

Ako ste izabrali tepih čija je boja slična ili istovetna boji zidova, on će se naprosto izmešati sa ostatkom dekora i „izgubiti“ u prostoriji.

Karirani tepisi slika2

Ova opcija je sasvim u redu ako želite samo novi tepih i nije vam bitno da njime postignetevau“ efekat. Međutim, ako planirate da kupite tepih malih dimenzija koji će biti uočljiv detalj u prostoriji, svakako izaberite neki šareni.

Karirani tepisi slika3

Ukoliko ste se opredelili za karirani tepih u kombinaciji svetlih i tamnih nijansi, nije neophodno da se njegov dizajn slaže sa bojama dekora. Odudarajući od ostatka dekora, takav tepih će predstavljati nezavisnu celinu i biti centralna tačka u sobi, posebno ako u njoj nema dovoljno dekorativnih detalja i dominira jedna boja.

Karirani tepisi slika4

Veliki karirani tepih ipred kamina u dnevnom boravku izgledaće prelepo, dok za, recimo, spavaću sobu ipak preporučujemo da odaberete tepih manjh dimenzija, kako biste izbegli pretrpanost.

Karirani tepisi slika5

Karirani tepisi prostoriji daju sasvim novu dimenziju, a pri tome često nisu mnogo skupi. Naravno, odaberite samo one kvalitetne koji lepo izgledaju i lako se održavaju.

Izvor: amazinginteriordesign.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije