Kreativne stepenice
12.02.2014 Podovi

Neobične i kreativne stepenice

Na šta prvo pomislite kada čujete reč „stepenište“? Da pogodimo, vidite jednostavno stepenište koje bi i beba mogla da nacrta. Ali, zašto ne ići izvan okvira? Pogledajte stepenice koje su upravo to: van konvencionalnih okvira.

Ove organske stepenice su dizajnerski proizvod Atmos studija. Linije stepenica kao da rastu iz kuće i sa kućom. Pomalo u stilu art-dekoa one prate kretanje i zakrivljenost stepeništa na suptilan način.

Organske stepenice

Cik-cak stepenice biroa TAF arkitektkontor iz Švedske štede prostor i predstavljaju lep i topao element u enterijeru.

Cik-cak stepenice

Stepenište u duginim bojama je rad dizajnerske kuće Ab Rogers. Kada vidite ove stepenice imate utisak da ste zakoračili u paralelni svet zabave, boja, pokreta i snezualnosti.

Stepenište u duginim bojama

„Kuća je možda mašina za život, ali je takođe i mehanički produžetak tela“ kažu arhitekti studija DMVA Architecten o svom spiralnom stepeništu koje su prigodno nazvali „Krvni sud“.

Spiralno stepenište

Ove stepenice od javorovog drveta predstavljaju pravi obrt između spratova Olimpijskog muzeja u Džordžiji. Stepenište je jedan od elemenata kreiran prilikom renoviranja muzeja koje je dizajnirao britanski biro Architects of Invention.

Stepenice od javorovog drveta

Prugaste, šarene stepenice dizajnera firme Tetrarc su savršeno dizajnirane za prostor u kome se nalaze: umetničku školu.

Prugaste, šarene stepenice

Trakaste stepenice su delo studija HSH Architects i predstavljaju suptilan estetski element jednog elegantnog i modernog pariskog stana.

Trakaste stepenice

Izvor: demilked.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije