Nepregledno prostranstvo u belom

by | 5 juna, 2014
Belo

Ovaj stan nalazi se u srcu grada i okružen je buticima i umetničkim galerijama. Komforan je i praktičan, nalazi se na  poslednjem spratu starog objekta i formiran je kao stan u dva nivoa.

U želji da što bolje i praktičnije iskoriste ovaj predivni prostor, dizajneri su dali maštovita i originalna rešenja. Potkrovlje je maksimalno iskorišćeno, a vizuelna veza između sprata i prizemlja ostvarena je pomoću galerije.

Belo slika 1

U celom prostoru dominira bela boja, koja vizuelno ”širi” prostor. Pod je obložen cementom, zidovi su okrečeni u belo, a odličan kontrast postignut je crnom drvenarijom.

U dnevnom boravku nalazi se interesantna garnitura za sedenje sa točkićima, napravljena od jednostavnih crnih drvenih ploča na kojima se nalaze dušeci i jastuci od kože.

Belo slika 2

Deo za ručavanje je povezan sa toaletom. Lavabo se nalazi na zidnim pregradama, a pored njega su staklene police.

Belo slika 3

Dnevni boravak je sa potkrovljem povezan stepeništem. Stepenice su napravljene ručno, gvozdene su i obložene su limom. Nakon prirodnog procesa oksidacije, došlo je do rđanja materijala koji je potom obrađen i ofarban.

Belo slika 4

Potkrovlje je preuređeno u prostoriju za spavanje. Pod je obložen obojenim bukovim gredicama i debelim staklom. Konstrukcija krovne tavanice nije sakrivena. Drvene grede su prefarbane belom zaštitnom bojom.

U ovom delu takođe se nalaze ormari, toalet i kupatilo. Krevet je u samom centru prostorije, i izgleda kao da lebdi zato što mu je drvena osnova pričvršćena na zidove sa strane. Na ovaj način dobijen je prostor za relaksaciju i uživanje.

Belo slika 5

Okrugla jacuzzi kada odvojena je od spavaćeg dela kliznim vratima.

Belo slika 6

Pod i deo zida kupatila i toaleta obloženi su crnim pločicama, dok je drugi deo ofarban vodootpornom crnom i belom bojom. Sanitarije su takođe crne boje.

Tekst: Elena Papa
Foto: Andrea Verucci
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.