Kupatilo
13.06.2014 Prozori&Vrata

Soba sa pogledom

U ovom stanu naglašeni su svetli tonovi i ležernost koja ih prati. Spavaća soba je vizuelno povezana sa kupatilom dekorativnim prozorom. To je prva od dve solucije, koje smo ”prostudirali”, ekskluzivno za vas. 

U ovoj prostranoj spavaćoj sobi, jednostavni beli bračni krevet sa ekskluzivnim madracem naslanja se na središnji deo zida. Posteljina zlatnog efektnog odsjaja razbija belinu prostorije i lepo se slaže sa nijansom drvenog poda. Iznad kreveta na zidu je veliko okno sa interesantnom i svetlucavom pregradom od stakla koje propušta svetlost iz kupatila.

Pored kreveta su kružne, lakirane, bele noćne komodice. I sa jedne i sa druge strane kreveta su vrata od obrađenog kristala, ukrašena peskarenim detaljima. Jedna zatvaraju plakar, a druga kupatilo.

Kupatilo slika 1

Okno se nalazi na sredini zida iznad kreveta, a dubina od 30 cm (po 15 cm sa svake strane) formira površinu na koju se na strani spavaće sobe mogu poslagati knjige, a na strani kupatila sapuni, kupke i sl.

Kupatilo slika 2

U gornjem delu okna nalaze se sijalice, a iza, u kupatilu je tuš-kabina.

Kupatilo slika 3

Dva četvrtasta lavaboa, dimenzija 60×55×13 cm, iznad kojih su ogledala u vidu horizontalnih traka. Na lavaboima su jednostavne hromirane slavine sa visokim lukom. Iznad svakog lavaboa nalaze se po dve viseće lampe kupastog oblika. Lampe su izrađene od duvanog srebrnog stakla.

Kupatilo slika 4

Zid je pokriven belim keramičkim pločicama 20×20 cm, obogaćenim reljefnim ukrasima. Peškiri su u boji drveta kojim je obložen i pod. Tabure u obliku kocke presvučen je vodootpornim sjajnim belim platnom.

Kupatilo slika 5

Ispod prozora sa venecijanerima je ležeća kada od posvetljenog hrasta sa crno obojenom unutrašnjošću. Na zidu su tri male konzolne police za odlaganje kozmetike. Četvrtasta drvena šamlica jednostavnog oblika savršeno se uklapa u ovo minimalistički sređeno kupatilo. Neobičan detalj je lampa ”Orah”, koja se nalazi na podu i izrađena je u kombinaciji stakla i keramike.

Kupatilo slika 6

Pod kupatila, oko lavaboa je prekriven pločicama 20×20 cm, dok mu je središnji deo od drveta.

Kupatilo slika 7

Tuš-kabina ima trapezoidnu osnovu i dupla staklena vrata. Opremljena je prskalicama u obliku kvadratnih ploča, koje pojedinačno mogu da se podešavaju.

Pripremila: Eleonora Crisci
Foto: Adriano Brusaferri
Tekst: Gabriella Bernasconi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije