Vrata
04.05.2018 Prozori&Vrata

Kako izabrati unutrašnja vrata

Unutrašnja vrata nisu samo za zatvaranje soba, ona su tu kao glavna komponenta u vašem enterijeru. Treba da budu jednaka kako bi imala doslednost u dekoru vašeg doma. Postoje nekoliko tipova unutrašnjih vrata, na vama je da izaberete ona koja odgovaraju vašem dekoru.

Klizna vrata

Paneli su na šarkama, vise jedni pored drugih i kad se zatvaraju savijaju se jedan prema drugom. Pošto se preklapaju umesto da se normalno otvaraju, odlična su za male prostore kao što su garderoberi i ostave.

Prklapajuca klizna vrata Sendvic vrata

Sendvič vrata

Sendvič vrata su od običnog drveta presvučena furnirom i njihova unutrašnjost može biti prazna ili ispunjena. Ona su odlična za savremene domove u kojima će upotpuniti jednostavan, uglađen, moderan dizajn nameštaja. Sendvič vrata dolaze u različitim oblicima, sa furnirom od različitih vrsta drveta do onih spremnih za farbanje po vašoj želji.

Dvokrilna vrata

Dvokrilna vrata

Dvoje vrata, sa staklom koji se otvara do svoje potpune širine i susreću se u sredini rama. Ona su odlična u prostorima gde želite da imate graciozan ulaz, kao što su trpezarija i glavna spavaća soba. Ovakva vrata dozvoljavaju da svetlost uđe u sobu i čine sobu većom.

PROČITAJTE I… Modularna fleksibilna vrata

Vrata sa praznim središtem

Ona su lagana, prilično jeftina. Ova vrata su sačinjena od drvenog rama koji je presvučen šperpločom, na koju može da se zalepi furnir. Ona jesu jeftina ali pružaju malo izolacije kako toplotne tako i zvučne i nisu bezbedna za vatru.

Vrata od drveta

Drvena vrata

Solidna drvena vrata imaju najbolju zvučnu izolaciju, i ona su najbolja kada kupujete unutrašnja vrata. Imaju topao, prirodan izgled i dolaze u mnogim varijantama u zavisnosti od vrste drveta od kojeg su napravljena. Klasična drvena vrata imaju težinu koju ne možete pronaći u vratima sa čvrstim ili praznim jezgrom, kao ni kod vrata od fiberglasa.

Vrata sa čvrstim jezgrom

Čvrsto jezgro se odnosi na unutrašnjost vrata, tj kojim materijalom su ispunjena. Ovi materijali mogu biti vuna, pena, karton. Jezgro je obloženo šperpločom ili čelikom. Ovo pruža izolaciju, zvučnu barijeru i sigurnost od požara.

Oblikovana vrata

Oblikovana vrata

Oblikovana vrata su napravljena od fiberglasa koji je oblikovan tako da liči na drvena vrata. Jeftinija su od svojih drvenih suparnika. Ukoliko se odlučite za ovakva vrata birajte ona sa čvrstim jezgrom zbog njegove zvučne izolacije.

Više o temi sobna vrata, možete pročitati na portalu prozorivrata.com

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije