Savršena kuća za jogu? Svakako savršena!

by | 20 aprila, 2018

iStudio Architecture je arhitektonski studio koji ima svoje prostorije u Bombaju, u Indiji i upravo je završio svoju kuću zvanu Brick House, koja je zakrivljena i organska struktura i izgleda savršeno samo na pogled. Nalazi se u ruralnom kraju Wada pored Bombaja, ima 2,500 kvadratnih stopa i sagrađena je u potpunosti od lokalnih materijala, kao što su cigle, drvo, bambus, i fero-beton, da bi izgledala prirodno i da bi se smanjili troškovi izgradnje. Ima puno zidova od prirodne cigle, puno pasivnih tehnologija i postoje veliki otvoreni prostori koji daju prirodnom svetlu da se razmaše i stanarima da vide pejžaz, naravno.

PROČITAJTE I… Opuštajuće i hramonične spavaže sobe

istudio-architecture-brick-house-2-537x413

Inspiracija su bili arhitekti Laurie Baker i Nari Gandhi a ideja je da liči na zakrivljenu biljku koja je samostalno izrasla na zemlji. Višestruki otvori daju mogućnost unakrsne ventilacije koja daje svežinu kući uprkos vlažnoj i vreloj klimi Maharaštre.

istudio-architecture-brick-house-4-537x394

Unutrašnjost je organizovana putem jednog centralnog dvorišta sa elementom vode za hlađenje i drvećem. Otvoreni plan je okružen dnevnom sobom i kuhinjom sa uzdignutom platformom da se napravi efekat vodenog bazena. Stepenice vode do spavaćih soba i radnih soba koje su na spratu.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.