Spektakularni francuski dvorac oličenje aristokratije i luksuza

by | 11 februara, 2014
Spektakularni francuski dvorac

Američki dizajner enterijera je kupio ovaj neoklasični zamak u dolini Loare i transformisao ga u izuzetan, aristokratski dom daleko od kuće.

Zamak je izgrađen 1764. godine a dizajner Timoti Korigan ga je preuredio kako bi odgovarao originalnom uređenju. U enterijeru preovlađuju klasični elementi.

Spektakularni francuski dvorac slika2

Luksuz se ogleda na sve strane. Iz velikog slaona, kao i iz mnogih drugih prostora pruža se pogled na raskošni vrt koji je francuska vlada restaurirala i otvara za javnost 6 puta godišnje. Dekoracija na zidu je bogata a pilastri uokviruju prozore i vrata.

Spektakularni francuski dvorac slika3

U takozvanom Kineskom salonu mogu se videti originalni oslikani zidni paneli iz 18. veka koji prikazuju scene iz života u Kini, onako kako su ih zamišljali ljudi sa zapada.

Glavna trpezarija je formalna, ali sa zidovima u roze-pink boji. Manju trpezariju krase tepiserije iz 17. veka i vitrina od ružinog drveta, kao i engleski sto iz 19. veka sa stolicama u stilu Luja XVI.

Spektakularni francuski dvorac slika4 Spektakularni francuski dvorac slika5

Korigan je budoar pretvorio u kuhinju. Ovde je zadržao originalne elemente kao što je kamin od granita a zidove je ukrasio bakarnim posuđem i porcelanskim tanjirima.

Lusteri u enterijeru su veoma raskošni, i većina njih datira iz 19. veka. Umetnička dela kao što su slike i skulpture takođe datiraju iz 18. i 19. veka.

Spektakularni francuski dvorac slika6 Spektakularni francuski dvorac slika7

Sa mnogo originalnih elemenata i elemenata koji su naknadno uvedeni u enterijer, ovaj zamak zaista kao da vraća vreme unazad i vodi nas u Francusku u 18. veku. Eksterijer nije uopšte promenjen, a i u enterijeru preovlađuje dah autentičnosti.

Spektakularni francuski dvorac slika8

Izvor: architecturaldigest.com
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.