Spoj nespojivih elemenata za efektan enterijer

by | May 3, 2014
Kamin

Kamini u malim stanovima, ramovi za slike kao okviri ogledala, belina kuhinjskih elemenata u kombinaciji sa jarkim bojama zidova… pogledajte kako se dopunjuju elementi za koje biste na prvi pogled pomislili da ne mogu da funkcionišu jedan uz drugi.

Volite kamine, ali smatrate da oni pristaju isključivo kućnom ambijentu i da jednostavno “ne idu” uz  stan. Pustite mašti na volju!

Kamin slika 1

Nove tehnologije i stilovi omogućavaju da se kamin ugradi u svaki enterijer, pogotovo ako se radi o moderno osmišljenom i minimalistički uređenom prostoru. Savremeni kamini imaju najrazličitije oblike, jednostavno se ugrađuju i lako održavaju, a isto tako, imaju visok toplotni učinak. Uživajte za vreme božićnih i novogodišnjih praznika u toploj atmosferi svog doma.

Hodnik

Da biste svoj životni prostor učinili modernijim i funkcionalnijim, predlažemo vam ugradnju plakara u svaki slobodan kutak: u hodnik, spavaću sobu ili kosine zida ukoliko je vaš stan u potkrovlju.

Najbolje bi bilo da to bude ormar “od poda do plafona”, sa kliznim vratima, u koji ćete moći da smestite svu vansezonsku garderobu ili višak posteljine. Stan koji smo vam predstavili ima veliki ugradni ormar sa zanimljivim kliznim plavo-sivim panelima. Njega projektant nije želeo da sakrije već ga, štaviše, naglašava bojom, stvarajući kontrast žutom zidu u hodniku

Plakar

Za izgradnju plakara uglavnom se upotrebljavaju materijali kao što su medijapan i furnir, dok za izradu kliznih panela mogu da se  koriste i ratan, bambus, drvo sa metalnom konstrukcijom ili kombinacija perforiranih pločastih materijala sa staklom. Klizna vrata mogu da se iskoriste i kao ogledalo ( slika dole – predlog firme Raumplus).

Unutrašnji raspored  polica, fioka i šipki za garderobu uredite prema svojim potrebama i navikama.

Kuhinja

Vašom kuhinjom dominira jedna boja, pa vam se taj prostor ponekad čini pomalo dosadnim i beživotnim? Ne morate da menjate celokupan ambijent, obojite jedan od kuhinjskih zidova u neku jarku boju: ljubičastu, narandžastu, zelenu…

Obratite pažnju na to da novu boju zida uklopite sa kuhinjskim elementima. Najveći broj rešenja imaćete na raspolaganju ukoliko je vaša kuhinja, bele boje. Ako niste sigurni da je vaš izbor pravi, konsultujte ekipu JUB boja koja će izaći na lice mesta i predložiti vam najbolju opciju.

Takođe, renomirani domaći proizvođači i distributeri: Quantum, Porcelanosa, Galerija podova, Beokeramika, Djapa8, salon Alis… nude vam veliki izbor zidnih pločica interesantnih dezena i široke palete boja koje zaista mogu da oplemene ovaj deo vašeg stana.

Bakin ram

Iskoristite stare bakine ramove čak i ako nemate pogodnu sliku za njih. Nije bitno kog su oblika ili veličine, da li su zlatne ili boje drveta – napravite od njih atraktivna ogledala koja ćete postaviti u hodniku, spavaćoj sobi, dnevnom boravku ili kupatilu, kao što je slučaj u prikazanom stanu.

Ram

U kombinaciji sa odgovarajućim osvetljenjem, detaljem vaze ili saksije, može da bude element koji će vašem domu dati pečat originalnosti.

Tekst: dia Sonja Brstina
Foto: Dreamstime, Andrea Vierucci