Misteriozna tajlandska kućica iz bajke

by | 21 septembra, 2013
Tajlandska kućica

Priča o ovoj neobičnoj kući je zaista interesantna. Naime, ona se nalazi na Tajlandu, okružena je bujnom vegetacijom i prostire se na površini od 46 kvadratnih metara. Zbog svog kupolastog oblika deluje veoma misteriozno.

Sagrađena je od materijala koji se može pronaći u neposrednoj blizini, a proces izgradnje trajao je samo šest nedelja. Ideja je bila da se stvori nekonvencionalna građevina, koja će se razlikovati od svih ostalih, a iza celog projekta stoji Steve Areen.Vrata kuće

Ova mirna i čarobna kućica ima prirodnu ventilaciju i osvetljenje zahvaljujući otvorima na krovu, koji obezbeđuju dovoljnu količinu dnevne svetlosti.

Kuća je dizajnirana u obliku kupole, a ideja je bila da se sagradi građevina organskog porekla koja će se savršeno uklopiti u prirodno okruženje. Spavaću sobu natkriva slamnati krov, a u kupatilu prepunom bilja slavine su napravljene od bambusa.

Enterijer kuće Enterijer kuće slika 2

Kuća je spolja okrečena u boju terakote, što joj omogućava da se uklopi u tropsku floru, a mala jezera u blizini doprinose bajkovitom izgledu.

Spokojna, mirna i tiha atmosfera čini ovu kuću idealnim skrovištem i jedinstvenim mestom za relaksaciju, a sam dizajn građevine je savršen odraz koncepta koji se nalazi iza celog projekta.

organska soba organska soba slika 2

Izvor: homedit.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.