11.02.2015 Arhitektura

Tri nedelje do isteka roka za prijavu na međunarodni dizajn konkurs „Jumpthegap“

Mlade arhitekte i dizajneri  imaju priliku da se takmiče za fond nagrada koji iznosi 15000 EUR!

Još je malo vremena ostalo za prijavu na šesto izdanje međunarodnog konkursa za dizajn jumpthegap. Mladi dizajneri, arhitekti i studenti arhitekture i dizajna takođe se mogu prijaviti, najkasnije do 25. februara 2015., do 12 sati, i to tako da ispune obrazac za prijavu na web  stranicama konkursa www.jumpthegap.net. Naknada za učestovanje se ne naplaćuje. Krajnji rok za slanje projekata je 25. marta 2015.

S pet održanih izdanja do sada, međunarodni konkurs jumpthegap pokazao se jednim od najvažnijih takmičenja u dizajnu kupaonica. Organizuje  ga Roca u saradnji s BCD Centrom za dizajn Barcelona (BCD Barcelona Centro de Diseño) te služi kao međunarodna platforma za mlade profesionalce i studente dizajna i arhitekture širom sveta. Konkursom se traže kreativne ideje i inovativna rešenja za kupatilske prostore i proizvode povezane s njima, onakve kakvi bi mogli postojati u bližoj ili daljnjoj budućnosti.

roca1

Učesnici ovog konkursa takmiče se u dve kategorije: za studente i za profesionalce. Ukupni fond nagrada iznosi 15.000 EUR. Nagrada u iznosu od 6000 EUR dodeliće se u svakoj kategoriji (za studente i za profesionalce). Međunarodni fond We Are Water (We Are Water International Foundation) dodeliće nagradu za održivost u iznosu od 3000 EUR jednom od trideset projekata koje je izbrao žiri. Pobednički projekti, kao i oni koje je žiri nominovao za nagrade, biće predstavljeni na izložbama.

Tradicionalno, žiri čine renomirani arhitekti, dizajneri i profesionalci predani razvoju dizajna. U ovom izdanju konkursa jumpthegap predsednik žirija je kineski arhitekta Ma Yansong, dobitnik brojnih nagrada, među njima i nagrade Mladi globalni vođe (Young Global Leaders; YGL) 2014. godine. Ostali članovi žirija su: Marcelo Rosenbaum, Brazil, dizajner i voditelj Rosenbaum kancelarije za dizajn i inovacije (Rosenbaum office for design and innovation); Tom Dyckhoff, UK, novinar i arhitektonski kritičar; Guta Moura, Portugal, suosnivač Experimentae i direktor EXD Biennalea; Josep Congost, Španija, direktor Centra za dizajn Roca (Roca Design Centre); arhitekt Rafael de La-Hoz, Španija, pokrovitelj Fonda za savremenu arhitekturu (Contemporary Architecture Foundation); Isabel Roig, Španija, izvršna direktorica BCD-a (Barcelona Centro de Diseño) i predsednica BEDA-e (Kancelarija evropskih udruženja za dizajn; Bureau of European Design Associations).

Za peto izdanje međunarodnog konkursa za mlade dizajnere jumpthegap bilo je prijavljeno 3444 projekta iz 102 zemlje.

Detaljne informacije o konkursu i pravila konkursa objavljeni su na službenim web stranicama: www.jumpthegap.net.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije