Unesite boje u kupatilo

by | May 22, 2018

Želite da vaše kupatilo izgleda neobično i razigrano? Ukoliko planirate adaptaciju ove prostorije, to ćete lako učiniti pomoću zidnih pločica, kojih danas zaista ima u raznim bojama, teksturama i dimenzijama, uz prateće listele i dekore.

Ako nista planirali toliko velik poduhvat, promenu ćete postići detaljima neobičnih formi i slatkim aksesoarima u jarkim bojama.

PROČITAJTE I… Uredite kupatilo sa morskim motivima
Naš prvi predlog jeste kupatilo u kojem su upotrebljene tri vrste pločica – podne su svetlosive, u dezenu drveta, dok su na zidu kombinovane belo-sive i bele sa crnim krivudavim linijama, tek ponegde akcentovane istim pločicama u zelenoj, žutoj i plavoj varijanti.

Članak se nastavlja posle reklama

Ono što posebno privlači pažnju jeste okruglo ogledalo u žutom ramu, isto takva podna prostirka i okrugle vešalice za peškire u različitim bojama.

Foto: Guliver/Thinkstock

Za odlaganje neophodnih stvari preporučujemo vam ormariće po meri, sa frontovima od žutog medijapana u visokom sjaju, koji možete upotrebiti i kao podlogu za ogledalo. Kako je kombinacija sive i žute odličan izbor koji objedinjuje neutralnost i živopisne akcente, sasvim je logično da i aksesoari u kupatilu budu u ove dve boje.

Članak se nastavlja posle reklama

PROČITAJTE I… Pet trendi boja za kupatilo
O bojama je potrebno razmišljati i pri odabiru kupatilskih elemenata. Ukoliko one nisu u skladu s kupatilom kao celinom, prostor će izgubiti osnovnu ulogu koja mu je namenjena. Kupatilo je ugodna prostorija koja nenametljivo pozitivno utiče na korisnike. Ona mora da bude osmišljena kao potpuno i jedinstveno iskustvo koje zrači opuštajućom atmosferom kao njenim glavnim obeležjem.

Uz beli kupatilski nameštaj možete staviti stakleni lavabo u pink boji, a za aksesoare (držač za sapun, vešalica, korpa za otpatke) predlažemo vam proizvode firme Koziol (prodavnica Kutak). Ako imate tuš-kabinu, poigrajte se bojama: stakleni paravan ne mora uvek da bude bezbojan – mi smo se odlučili za tirkiznoplavi.

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Članak se nastavlja posle reklama

Tags: