Luksuzna vila u Kataru
15.09.2013 Arhitektura

Vila u Kataru koja oduzima dah

Kada posmatrate ovu raskošnu vilu, koju je vizualizirao Muhamad Taher, teško je poverovati da nije reč o nekom dvorcu iz bajke. 

Vila stoji kao testament sada ogromnog bogatstva Katara i njegovog rasta kao najbogatije među arapskim državama. U nju se ulazi kroz velelepna vrata u predvorje koje krase plafoni i senzualno krivudave stepenice.

Pogled na ogromne plafone sa kupolom su naglašene mlečnim vitražima. Masivni luster visi na sredini dok se stepenište blago zakrivljuje oko oboda ulaza.

Dnevni boravak

Ulaz koji oduzima dah je raskošan sa svojim uzvišenim plafonima, dekorativnim zidovima, mermernim stubovima i zlatnim akcentima.

Glavna trpezarija se može pohvaliti bogato izrezbarenim trpezarijskim stolom koji je okružen sa dvanaest stolica  presvučenih somotom.

Luksuzno predvorje Luksuzni dnevni boravak

Kao i na samom ulazu zlato se može naći kroz celu vilu, skoro na svakoj zamislivoj površini. Ono što krasi svaku sobu u vili jesu najfiniji evropski materijali i najegzotičnija drvenarija.

Umetnička kolekcija koja krasi ovu vilu je ogromna, kao i detaljni duborezi i dekadentni reljefi. Na momenat se lako izgubite u ovoj vili koja je dostojna plemića.

Ulazna vrata Luksuzna trpezarija

Veliki salon predstavljen je kao formalan, iako deluje veoma toplo i prijatno. On je riznica savremenog nameštaja, prekrivenog najfinijim materijalima.

Iako je salon luksuzno opremljen, ostaje osećaj da je opušteniji nego ostale prostorije sa kožnim klub foteljama, kamenim zidovima i savremenim balskim stolicama.

Izvor: home-designing.com

Komentari (2)

  1. Marija каже:

    Perfektno

  2. Ana каже:

    Apsolutno pretrpano i kic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije