Dečija igraonica u vašem domu

by | January 15, 2014
Igraonica u kući

Ukoliko imate malu decu svakako treba da razmislite o dodatnom prostoru za igranje jer kako deca rastu trebaće im sve više prostora za igru i zabavu. 

Igraonica u kući slika 2

Kada planirate dizajn dečije sobe prva stvar na koju treba da mislite je funkcionalnost, zatim o dnevnim aktivnostima deteta, nameštaju kao i dodatnim predmetima i elementima koji će obezbediti udobnije aktivnosti za decu.

Igraonica u kući slika 3

Zatim sledi estetika prostora, boje i oblici koje će celom prostoru dati notu fantazije.

Ukoliko živite u kući i nemate sobu viška koju biste pretvorili u sobu za igru, a pritom imate tavan, možete razmisliti o pretvaranju tavana u sobu za igru.

Igraonica u kući slika 4

Kako deca rastu, njihova potreba za akcijom i avanturom se povećavaju.

Danas na tržištu postoji veliki izbor nameštaja koji se može prilagoditi uzrastu deteta i koje možete postaviti u sobu za igru.

Igraonica u kući slika 5

Ukoliko imate sopstvenu malu igraonicu, naravno morate voditi računa o sigurnosti što uključuje dobro razmatranje električnih instalacija, svetlosti i grejanju kao i o poziciji prozora i načinu na koji se otvaraju.

Igraonica u kući slika 6

Igraonica u kući slika 7

Osim toga, pustite mašti na volju kad je dizajn u pitanju, odaberite šarene podove i omiljene boje mališana za zidove, izložite igračke na police na zidu.

Pitajte i dete za savet, jer ono će najviše vremena provoditi u igraonici.

Izvor: architectureartdesigns.com