Dečje sobe – tri ideje!

by | 15 aprila, 2013
Žuta dečja soba

Ponekad je dovoljno da pogledate fotografiju enterijera, pa da „pokupite“ neke zanimljive ideje pomoću kojih ćete ulepšati dečju sobu.

Veselju u dečjem svetu nikad kraja! Nameštaj je rađen po meri, od Fundermax ploča, a interesantan je zbog toga što frontovi nisu puni, već su na ivicama isečeni i popunjeni pleksiglasom ili ogledalom (na velikom ormaru). Žuta boja zidova i narandžasti tepih učiniće ovu prostoriju vedrom.
Dečje police
Dečju sobu, posebno ako je u potkrovlju, upotpunite policama koje će ići od više ka nižoj, prateći kosinu zida. I ovde se možete poigrati bojama, tako što ćete za ormar i police uzeti pločasti materijal u dve ili tri različite nijanse. Dakle, neka fioke budu u jednoj, korpus u drugoj, a panel na koji su postavljene u trećoj. Iste te boje mogu biti zastupljene i na drugim elementima u sobi, poput stolica ili tepiha.

Mesto za igračke
Soba u kojoj borave deca ne sme biti zatrpana kojekakvim nameštajem. Zato neophodne police i ormare rasporedite celom dužinom zidova. Frontovi mogu biti raznih boja, a zatvoreni i otvoreni elementi ne moraju biti simetrično postavljeni, već nasumice raspoređeni. Na sredini sobe stavite deblji tepih na kojem će deca moći da sede, ili pak sunđer presvučen tkaninom.


Једно реаговање на “Dečje sobe – tri ideje!”

  1. Hannah каже:

    Lepo i prostrano. Baš za dečicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.