Dečje sobe – tri ideje!

by | April 15, 2013
Žuta dečja soba

Ponekad je dovoljno da pogledate fotografiju enterijera, pa da “pokupite” neke zanimljive ideje pomoću kojih ćete ulepšati dečju sobu.

Veselju u dečjem svetu nikad kraja! Nameštaj je rađen po meri, od Fundermax ploča, a interesantan je zbog toga što frontovi nisu puni, već su na ivicama isečeni i popunjeni pleksiglasom ili ogledalom (na velikom ormaru). Žuta boja zidova i narandžasti tepih učiniće ovu prostoriju vedrom.
Dečje police
Dečju sobu, posebno ako je u potkrovlju, upotpunite policama koje će ići od više ka nižoj, prateći kosinu zida. I ovde se možete poigrati bojama, tako što ćete za ormar i police uzeti pločasti materijal u dve ili tri različite nijanse. Dakle, neka fioke budu u jednoj, korpus u drugoj, a panel na koji su postavljene u trećoj. Iste te boje mogu biti zastupljene i na drugim elementima u sobi, poput stolica ili tepiha.

Mesto za igračke
Soba u kojoj borave deca ne sme biti zatrpana kojekakvim nameštajem. Zato neophodne police i ormare rasporedite celom dužinom zidova. Frontovi mogu biti raznih boja, a zatvoreni i otvoreni elementi ne moraju biti simetrično postavljeni, već nasumice raspoređeni. Na sredini sobe stavite deblji tepih na kojem će deca moći da sede, ili pak sunđer presvučen tkaninom.