Deset načina da učinite dečju sobu savršenom

by | 13 septembra, 2013
Dečija soba

Predstavljamo vam deset najjednostavnijih rešenja za preuređenje dečje sobe tako da kutak za vešeg mališana ili tinejdžera izgleda savršeno.

1. Odvojte deo za učenje

Starijoj deci je potreban zaseban prostor za izradu domaćih zadataka. Beli sto i dve stolice pretvoriće deo sobe u jednostavno uređen kutak za učenje. Obezbedite odgovarajuću rasvetu kako bi se izbeglo naprezanje očiju.

2. Napravite skrovište

Dečjoj sobi je potreban fokus – nešto posebno što će s ponosom pokazivati drugarima. Ako okačite zavesu preko jedne strane kreveta, napravićete simpatično skrovište idealno za dnevnu igru.

Odvojte deo za učenje Napravite skrovište

3. Monohromatski uticaj

Istraživanja pokazuju da bebe vole upadljive šare u crno-belom prostoru. Dodatna prednost monohromatskih dečjih soba jeste to što se one mogu obogatiti šarenim detaljima, tako da se dopadaju i tinejdžerima i sasvim maloj deci.

4. Uklopite prostor za odlaganje

Mnoga dizajnerska rešenja za krevete danas obuhvataju sanduke za odlaganje stvari, koji su neophodni deci svih uzrasta, a naročito su korisni u prostoriji u kojoj nema dovoljno prostora za ormare. Jedno od takvih rešenja je krevet ispod kojeg je skriven sanduk za odlaganje na točkiće ili na uvlačenje.

Monohromatski uticaj Uklopite prostor za odlaganje

5. Koristite smele boje

Umesto Barbi pink boje, odlučite se za sofisticiraniju nijansu, upotpunjenu šarenim detaljima poput zavese koja je prikazana na slici. Ovo je finansijski isplativo rešenje i savršeno odgovara deci svih uzrasta.

6. Birajte žaluzine sa ilustracijama

Ukoliko želite hladniju i smireniju atmosferu u dečjoj sobi, skinite suvišne slike sa zidova i opredelite se za šarene žaluzine, koje i sami možete oslikati.

Koristite smele boje Birajte ilustrovane žaluzine

7. Paneli od otpornih materijala

Ovakvi zidni paneli mogu odoleti mnogim oštećenjima i idealna su površina za lepljenje postera, tako da ne ostaju fleke na zidovima.

8. Odaberite maštovitu rasvetu

Kao alternativa noćnom svetlu ili stonoj lampi, lampice raspoređene po zidu ili po postolju kreveta obezbediće dosta svetlosti i izgledati privlačno i starijoj deci. Uvek birajte LED lampe jer su hladne na dodir.

Paneli od otpornih materijala Odaberite kreativnu rasvetu

9. Osmislite umirujući mural

Plava i zelena boja smatraju se najprikladnijima za spavaću sobu zbog svojih nijansi sa umirujućim efektom. Smirujući mural može obezbediti savršenu pozadinu koja će razbuktati maštu male dece, dok će uz odgovarajuće detalje soba starije dece izbeći sterilan izgled.

10. Pomešajte boje i teksture

Ne moraju se sve boje u sobi slagati jedna sa drugom – postignite eklektičan izgled mešavinom različitih materijala i nijansi. Opredelite se za cvetne motive, tačke, pruge i mešavinu nijansi iste boje, kako biste ipak izbegli preteranu zbrku.

Osmislite umirujući mural Pomešajte boje i teksture

Izvor: housetohome.co.uk


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.