Moderne tapete za dečiju sobu

by | May 9, 2023
Moderne tapete za dečiju sobu

Tapete su najlakši i najpovoljniji način da obogatite bojama dečiju sobu. Ukoliko želite da znate koje su moderne tapete za dečiju sobu, pročitajte ovaj tekst!

Vesele, šarene i ekološke tapete su najbolji izbor za dečiju sobu – to su tri nezaobilazna trenda. Tapete treba da podstiču dečiju maštu i kreativnost, i mališan treba da uživa posmatrajući ih.

Moderne tapete za dečiju sobu

Tapete sa belom pozadinom

Nezavisno od motiva na tapeti, bela pozadina doprinosi da soba bude što svetlija. Bilo da birate motive sa životinjama, biljkama, junacima iz crtanih filmova, bela pozadina će obezbediti da soba ne bude preterano šarena, a motivi će se pobrinuti za to da deci bude zabavna.

Akvarel tehnika

Dečija soba sa tapetama koje podsećaju na akvarel stvara osećaj spokoja. Tome doprinose meki, naizgled izbledeli crteži. Tirkizni, žuti, zeleni i rozikasti tonovi unose radost i mir istovremeno.

Motivi prirode

Deca vole da provode vreme na otvorenom, pa nije loše i u zatvorenom prostoru im napraviti upravo takav osećaj. Prirodni motivi predstavljaju pravi trend u tapetama 2023. U pitanju je vanvremenska tema koja nikada neće izaći iz mode.

Svetle boje

Najaktuelnije boje na tapetama su svetlozelena, siva, svetložuta, bež, nude, svetloplava i koralna. One su u isto vreme i vesele, razvijaju maštu, i što je najbitnije, dovoljno su svetle da i soba vizuelno izgleda svetlije.

Životinjsko carstvo

Za manju decu ovo je od posebne koristi. Tapete sa životnjinjama privlače dečiju pažnju, a osim toga pomažu im da uče o domaćim i divljim životinjama.

Moderne tapete za dečiju sobu: Pruge

Uz cveće i životinje, pruge su možda najčešći motiv u dečijim sobama. Tanke linije koje se protežu od poda do plafona u raznim bojama ili u jednoj boji koja je omiljena vašem detetu učiniće da soba izgleda šire i više. Vrlo su praktične i lepe, a neće učiniti da soba bude preterano ukrašena.

Uramljene tapete

Ovo je vrlo elegantan i lep način postavljanja tapeta. Izaberite tapetu koja predstavlja celinu i uokvirite je drvenim ili plastičnim četvrtastim ramom. Rezultat će sigurno biti odličan.

Tapete i na zidu i na plafonu

Iako vrlo neobična za postavljanje tapeta, ova tehnika je sve popularnija. Na primer, ukoliko na plafon stavite zvezde, one će uneti posebnu radost. Sa druge strane, dobra je ideja i postaviti iste tapete sa dezenom na zidove i plafone. Tako soba izgleda kao iz bajke.

Intenzivne boje

Uz karakter neke dece jednostavno se ne slažu svetle nijanse. Intenzivne, jarke boje su u tom slučaju pravo rešenje. Najbolje ih je koristiti samo na jednom zidu, eventualno na dva, kako se ne bi stvorila previše naprna atmosfera.

Nadamo se da smo vam pomogli da odaberete tapete za sobu vašeg mališana!


Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images Plus