Razvijajte kreativnost kod školaraca kreiranjem radnog kutka

by | August 27, 2021

U poslednje dve školske godine školarci su pokazali izuzetnu fleksibilnost, jer su se načini pohađanja škole i učenja brzo i drastično menjali. Multifunkcionalni radni kutak postao je neophodan deo svake dečije sobe. Kako se bliži povratak u školske klupe, delimo sa vama nekoliko ideja o dizajnu enterijera za radni prostor za mlađe, ali i starije školarce, u kome bi mogli da uče, slušaju onlajn nastavu ukoliko bude potrebno, ili se jednostavno bave omiljenim hobijem.

Postoji veliki izbor praktičnih modela kompjuter i radnih stolova koji mogu da posluže za obavljanje domaćih zadataka, za čitanje ili za odlaganje knjiga, raznih školskih potrepština, ali i raznih materijala za kreativni rad. Malim promenama u enterijeru možete da podstaknete kreativnost kod dece i da postignete potpuno novi izgled prostora.

Mali radni sto

Članak se nastavlja posle reklama

Mali radni sto pravi je izbor za decu ili tinejdžere koji ne žele da im prostor za učenje zauzme celu spavaću sobu. Kompjuter sto REY praktično je rešenje za opremanje radnog prostora zahvaljujući skladnom dizajnu i dimenzijama. Ima i pregradnu policu, koja može poslužiti za odlaganje knjiga i raznih sitnica. Minimalistički pristup dizajnu radnog prostora za decu, velika je prednost, jer doprinosi koncentraciji i jasnoći misli.

Dodatni prostor za odlaganje se može obezbediti policama, koje mogu biti manjih dimenzija i uklopiti se u radni prostor kao nastavak radnog stola, poput otvorene police MAURO (MXXR221), ili većih dimenzija, kao što su otvorena polica MAURO (MXXR331) ili otvorena polica MAURO (MXXR431), a koje bi bile adekvatno mesto, kako za odlaganje knjiga, tako i za uspomene, dekorativne detalje ili možda njihova mala umetnička dela.

Članak se nastavlja posle reklama

Multifunkcionalnost

Kompjuter sto u spavaćoj sobi pružiće im prostor za učenje, a u slobodno vreme monitor mogu da koriste i kao TV ekran. Koristan komad nameštaja za radni kutak je onaj koji pruža više mogućnosti, a u ovom slučaju predlog je kompjuter sto ARHIMED, u  kombinaciji dekora artisan hrasta i crnog drveta. Može se koristiti i kao pomoćni stočić, dodatna radna površina, a ukoliko je postavljen u blizini kreveta, čak i kao noćni ormarić. Takođe, odličan je izbor za starije đake kojima je potreban računar za časove i domaće zadatke, a podesivi element koji se rotira pružiće dodatni prostor za odlaganje i dati novi izgled prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Prostor za odlaganje

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri enterijera Forma Ideale ističu da je veoma važno da se od dečijeg radnog kutka stvori i ugodni, opušteni prostor za čitanje i rad. Kompjuter sto LIBER odlična je opcija i praktično rešenje za mlađeg školarca ili tinejdžera koji želi da uklopi svoj prostor za učenje u ostatak sobe. Estetski se uklapa u skoro sve stilove, ima veću radnu ploču, ostavlja dovoljno prostora i za dodatnu dekoraciju, skladištenje knjiga i uspomena. Police i fioke koje su u sklopu stola omogućavaju uštedu prostora, jer u tom slučaju nema potrebe za dodatnim prostorom za skladištenje.

Dozvolite svojim školarcima da budu deo procesa uređenja njihovog radnog kutka, jer kreiranjem zone komfora i prijatnosti u domu, pomoći ćete im da razvijaju svoju kreativnost i da lakše dođu do novih znanja, ali i da to znanje reprodukuju kada bude potrebno.

Članak se nastavlja posle reklama