Uređenje prostora za učenje koje će čak i deca obožavati

by | January 2, 2023
Uređenje prostora za učenje

Uređenje prostora za učenje može biti zahtevan poduhvat, ali je cilj jasan: prostor u kojem će dete biti fokusirano i lako će savladavati sve školske obaveze.

Deci i mladima je potreban odgovarajući prostor za učenje. Dobro osvetljenje, udobna stolica, prostor za odlaganje i čist sto, ali to ne znači da su ta mesta monotona. Evo nekih veoma praktičnih i originalnih ideja za uređenje ovog kutka u sobi.

Uređenje prostora za učenje u dečijoj sobi

Uz prozor

Ništa bolje učiti nego raditi uz prirodno svetlo. U rupu od prozora postavljen je sto sa prostorom za dvoje. Knjiga služi kao separator. Beli nameštaj umnožava svetlost koja ulazi, a tapete koje prekrivaju zidove daju ženstveni i devojački dodir spavaćoj sobi.

Kao deo nameštaja

Da u tvojoj sobi nema mesta da imaš sve? Zamislite ovakvo rešenje: ormar je napravljen po meri oko stola. Tako se takođe povećava koncentracija. A da bi zaštitio zid, prekriven je tapetom.

Slovo “L”

Ako imate prozor, ali nema dovoljno prostora, dobro rešenje je sto u obliku slova „L“. Ovde je prostor za učenje ukrašen neutralnim tonovima – belim i vlaknastim nameštajem, i lanenim roletnama, od jute, u tonu,

Uređenje prostora za učenje u malim sobama

U ovom potkrovlju razmišljanje o postavljanju radnog stola bilo je razmišljanje o još jednom komadu nameštaja koji bi zauzimao prostor, zbog čega su odlučili da bude što svetliji: u beloj boji, sa staklenom pločom i nogama,

Na dve visine

U ovoj prostoriji fokus je na potrebi da se iskoristi svaki korisni centimetar. Stoga je napravljen radni sto koji je maksimalno iskoristio zastoj koji je napravio zid iza vrata i produžio ga što je više moguće. Na putu ga je ograničio prozor. Rešenje? Uradite to na dve visine i iskoristite ceo donji prozor sa fiokama i prostorom za odlaganje knjiga.

Boje za uređenje radnog prostora

Ako želite da se deca bolje fokusiraju, neutralne boje će biti najbolje rešenje. Ovde su korišćeni za zidove, pribor i nameštaj. Stvorite harmoničan prostor u kojem ništa ne odvlači pažnju.

Malo, ali toplo

Nije bilo mnogo prostora, ali vredelo je iskoristiti jer je prozor preplavio sto svetlom. Sto sa staklenom pločom i belim postoljima bi pomogao da bude lakši. Da bi se dobio prostor za skladištenje, ploča stola stvara dve male otvorene fioke ispod, a da bi se nadoknadila hladnoća stakla, zid je prekriven drvenim rešetkastim postoljem.

Plitko

U ovoj prostoriji je trebalo naći mesta za dva stola. Korišćen je zid ormana, a sto i police su dobili plitku dubinu tako da su u skladu sa njim. Nameštaj od prirodnog drveta, daje toplinu i idealan je da se oseća udobno. S

Uređenje prostora za učenje u potkrovlju

U ovoj prostoriji sto se nalazio na mestu gde je plafon bio niži. Kada sedite, to nije problem. I da imate više prostora za odlaganje knjiga, lagane police, koje ne zauzimaju, a ipak su veoma korisne.

Trendovi u dizajnu dečije sobe za 2023.

 


KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus