Zanimljivo uređene dečje sobe (VIDEO)

by | December 30, 2022
Zanimljivo uređene dečje sobe

Ako vam u narednom periodu predstoji zadatak uređenja dečje sobe, naš savet je da prvo pogledate zanimljive primere u nastavku teksta. 

 

Uređenje dečje sobe predstavlja posebno kompleksan zadatak. Osim što treba zadovoljiti potrebe kroz različite uzraste, to je čitav jedan “svet” koji treba smestiti u jednu prostoriju. Kako bi se obezbedila dobra organizacija, potrebno je prilično dosta skladišnog prostora. Pokazalo se da na ovaj zadatak najbolje odgovara nameštaj rađen po meri, a njegova prednost se ogleda i u skladnom dizajnu.

U nastavku pogledajte primere koje smo izdvojili za vas, a koji vas mogu inspirisati da na sličan način uredite prostoriju za vaše dete.

Radni prostor u okviru dečje sobe

Udobnost je na prvom mestu kada je reč o sobi jednog tinejdžera, ali ni radni prostor ne sme ostati zanemaren. Idealno bi bilo kada bi se i radni kutak učinio jednako udobnim, kako bi se domaći zadaci i učenje rešavalo sa lakoćom. U okviru radnog dela, u ovoj sobi je pored prozora postavljen element u ulozi klupe koja služi za opušteno čitanje.

Dečje sobe: dovoljno mesta za sve

Kako bi soba male kvadrature obezbedila sve potrebne funkcije, poželjno je određene elemente postaviti na odgovarajuću visinu. To je uglavnom krevet, koji se postavlja na podest, a prostor unutar njega se lako može organizovati kao skladišni, tako da se tu mogu odložiti sve stvari koje se ne koriste u datom trenutku.

Slobodan prostor za uređenje po želji

Krevet na sprat će tinejdžeri obožavati, naročito ako to znači da će imati dovoljno prostora da organizuju kutak po svojoj meri, bilo to bio bioskop, muzički ili čitalački kutak. Kao što vidimo na prikazanom primeru, krevet je podignut na određenu visinu, a ispod njega se nalazi udobna sofa i platno za projektor za uživanje u filmskim večerima.

 

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages