Ova kuća u Barseloni sa otvorenom kuhinjom odiše stilom

by | September 17, 2023
kuća u Barseloni

Projektovana sa pažnjom i ukusom, ova kuća u Barseloni koristi svaki kutak zahvaljujući dizajnu po meri. Otkrijte po čemu je tako posebna.

Ova kuća u Barseloni sa otvorenom kuhinjom odiše stilom

Mešavina bele, crne i sive boje, sa gvozdenim i staklenim ograđenim prostorima, automatizovanim osvetljenjem, solarnim panelima i aerotermalnim sistemom – može li bolje?

Klara Valls je studirala dizajn enterijera u Barseloni. U svom studiju razvija projekte za sve vrste domova, vodeći računa o svakom detalju i prilagođavajući se ličnosti svakog klijenta, iako je posvećena vanvremenskom i komforu.

Članak se nastavlja posle reklama

Stakleni paneli razdvajaju prostorije od dnevne sobe

“Napravili smo veliki dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom. Svi dobijaju toplotu kamina, koji se nalazi na sredini otvorenog prostora”, objašnjava Klara.

Dekorativni predmeti u dnevnoj sobi

Sofa u toploj bež boji smanjuje hladnoću okolnih crnih prostorija. Odmah iza, dizajnerka enterijera je kreirala interesantnu fokusnu tačku. “Na tom zidu sam želela da uradim nešto posebno, zato sam ga ukrasila tapetama koje mu daju istaknutost i dubinu. Dizajnirala sam taj kolaž ogledala, zlatnih ramova i slika različitih veličina, u mešavini crnih i zlatnih ramova”, nastavlja Klara.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuća u Barseloni ima svetlu trpezariju

Drvo se ponavlja u nekoliko elemenata u celoj kući, kao što su stočići za kafu, trpezarijski sto (koji ne meri ništa više i ništa manje od 3 metra) i kuhinjski nameštaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja sa ostrvom

Kuhinja je otvorena, zahvaljujući staklenim panelima koji razdvajaju prostore i omogućava svetlosti da se prenosi sa jedne na drugu stranu. A pošto se ova soba vidi iz dnevne sobe, bilo je važno da je dekorativna. Zato se dizajnerka enterijera opredelila da postavi još jedan gvozdeno-drveni sto.

Članak se nastavlja posle reklama

Zanimljiv detalj? Kuhinjsko ostrvo je napravljeno od materijala koji omogućava kuvanje direktno na njemu, tako da ne postoji vidljivi šporet.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaća soba za tinejdžere

Nastavljamo da hodamo veoma svojevoljno zahvaljujući blistavoj toploti porcelanog poda do devojčicine sobe. “Ukrasili smo je crno-belim baletskim fotografijama, jer ona to voli”, kaže Klara, koja je takođe dizajnirala nameštaj kako bi na najbolji način napravila prostor.

Krevet uključuje još jedan krevet koji se izvlači, a sto se krije ispod visećih polica sa dosta prostora za skladištenje. Kao dobrom učeniku, devojici je bio potreban radni sto i dizajnerka enterijera ga je dizajnirala sa magnetnom tablom kako bi organizovao njene beleške. Zid je obložen prelepim zabasito-roze tapetama, što daje taj dodir slatkoće.

Članak se nastavlja posle reklama

Glavna spavaća soba

A ako je ovo utočište ćerke, glavna spavaća soba je san njenih roditelja, sa sopstvenim kupatilom i garderobom koja čak ima i fijoke kao centralno ostrvo. Sav nameštaj je izrađen po meri.

Članak se nastavlja posle reklama

“Na zid uzglavlja stavili smo tapete u tamn sivom tonu i uskladili sa podlogom kreveta u istoj boji kako bismo napravili harmoniju”, dodaje on. Krevet ima skladišni prostor i meri 180 cm. Ovde odlično spavaju, sa jutarnjim svetlom koje prolazi kroz veliki prozor. Njihov dom iz snova se ostvario!

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

ProCreators/GettyImagesPlus