14.03.2022 Dizajn

DEKORACIJA DOMA: APSTRAKTNA UMETNOST KAO DEKOR

Apstraktna umetnost koja, iako postoji dugi niz godina, tek sada postaje nezaobilazna u stambenom prostoru, a umetnici koji pripadaju ovom pravcu poseduju veštinu da složenu vizuelnu stvarnost svedu na jednostavne oblike i forme, fokusirajući se na kolorit i poteze.

Posebnu čar ovih dela predstavlja činjenica da su nastala nečijom impresijom i ostavljaju mnogo prostora za individualno sagledavanje i maštu. Baš zbog toga ona postaju vrlo inspirativna i često drugačije deluju na čoveka, izazivajući iznova nove emocije.

Iako predstavljaju završni pečat pri uređenju enterijera, često mogu biti i polazna tačka. Razmislite dobro da li želite složeno umetničko delo koje će privlačiti pažnju na sebe ili ono koje dopunjuje druge karakteristike ambijenta. Takođe, potrebno je ostaviti dovoljno praznog prostora oko slike, pa je jedna od ključnih odluka veličina željenog platna.

Na sreću, ovakva dela je moguće pronaći u razlićitim dimenzijama ili kao kompoziciju sastavljenu iz više delova. Mogu se kupiti u salonima unutrašnjeg dekora, a možete pronaći nekoga ko će vam izraditi autentično delo koje se idealno uklapa u vašu prostoriju.

Prednost ovog tipa dekora oslikava se pre svega u činjenici da je lako zamenljivo, pa kada želite da osvežite ambijent, možete jednostavno zameniti umetničko delo drugim i dobiti savim novi efekat. To će mnogo značiti osobama koje uživaju u uređenju svog doma i često žele da rade na njegovom izgledu. Osim toga, zauzima minimalno korisnog prostora jer je reč o slici koja visi na zidu, za razliku od figura ili masivnijih komada nameštaja.

Stvaranje apstraktne umetnosti ne treba potceniti, ali ako provedete vreme u istraživanju onoga što se vama dopada, ne postoji razlog da se i sami ne oprobate kao umetnik. Dovoljno vam je slikarsko platno i paleta boja koja će se lepo slagati sa postojećim koloritom, a ostalo je vrlo nepredviđeno i zavisi od trenutka, baš kao i kod velikih umetnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije