Crno beli komfor
08.05.2014 Dizajn

Crno-beli komfor u rukama dizajnera

Ukoliko volite jednostavnost, opredelite se za crno-bele garniture za sedenje, iste takve taburee, jastučiće, stolove, tepihe, a kao dekoraciju za zidove izaberite grafike i crno-bele fotografije.

Niski naslon ugaone garniture Aurora (Meritalia, 240x110x64 cm), koju je dizajnirao Pipa Bradbury, ukrašen je s nekoliko jastuka: velikim kariranim, jastukom na tufne (Amodomio), jednim presvučenim istim materijalom kao i većina garniture i jednim potpuno crnim (Bpa).

Na rukonaslonu je plastična stona lampa koju su dizajnirali Ubeda i Canalca (Understate).

U prvom planu je stočić-kutija koju je dizajnirao Bouroulled za Vitru. Na zidu je uvećana fotografija podeljena na četiri dela – prizor iz školske kantine.

Crno beli komfor slika 2

Sofa Phoenix, koju je dizajnirala Patricia Urquiola, a proizvodi je Moroso, presvučena je kožom, a njene dimenzije su 240x110x64 cm. Konstrukcija je kombinacija drveta i poliuretanskog punjenja (u ponudi je nekoliko varijanti različite mekoće).

Jastučići punjeni guščijim perjem presvučeni su kombinacijom kože i tekstila. Interesantan luster Magdalena, dizajn Bruna Rainaldija (Tarzani, prečnik 70 cm) stvara interesantnu igru svetlosti po prostoriji.

Na tepihu Florea (Nani Marquina) postavljen je stočić PS, ideja Gartha Robertsa (Fasem), čija je površina od kože obrađene laserom. Na zidu vidimo reprodukciju stripa.

Crno beli komfor slika 3

Divan Kline osmislio je Rodolfo Dordoni za Minotti deo je garniture koja se sastoji od nekoliko međusobno uklopivih  elemenata. Presvučen je sa tekstilom Chiado krem boje (247x105x83 cm). Sasvim levo, jastučić Twigi presvučen je pamučnom tkaninom koju proizvodi Marimekko, druga dva jastuka su od eko-kože sa printom (dizajn Botto i Bruno, Galleria Luisa Delle Piane).

Na zid je naslonjeno ogledalo Amodomio, a iznad njega je ukrasna neonska lampa Red, ideja Josepha Cossutha (kolekcija Ubertis). Crveni tabure Marcel (Takhama, Santa&Cole) presvučen je meblom, lampu, sačinjenu od niza pravougaonika, dizajnirao je Diego Sferrazza. Izvrsna ideja za moderno opremljene prostore – na zid okačite portrete poznatih ličnosti.

Crno beli komfor slika 4

U ovom dnevnom boravku u prvom planu je prostrana ugaona garnitura Hi-Bridge (327x290x70 cm), dizajnera Ferruccija Lavianija (Molteni&C). Može da se nađe u nekoliko varijanti, sa manjim ili većim jastucima na naslonu. Reč je o veoma udobnom komadu nameštaja, punjenom poliuretanom.

Prvi i četvrti jastuk u prvom redu presvučeni su tekstilom “optikal” dezena (Molteni&C), drugi je dizajnirao Elly Rombetto (Silva), treći Bpa, a peti je presvučen tekstilom Kukulta, proizvođača Marimekko koji može da se kupi u Silvi.

Zeleni tepih Shina sačinjen je od mešavine poliestera i pamuka (170×240 cm), a dizajnirao ga je Paolo Giordano za I+I. Sa leve strane je tabure od žute kože Parentesi Quadra, a ispred garniture velika kugla The Bag Art Factory. Desno na zidu, u niši, smeštena je vaza za jedan cvet od lakirane keramike od Prospero Rasulo (Understate). Na zidu vidimo mnoštvo polaroid fotografija.

Priredila: Alessandra Laudati
Foto: Adriano Brusaferri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije