Crteži u dizajnu

by | June 8, 2014
Crteži u dizajnu

Između stvarnog i virtuelnog nameštaja, kao glavni putokaz ka originalnosti enterijera, nastala je nova igra – crtanje po zidovima. Koliko su se modeli najnovije proizvodnje približili starom nameštaju?

Sto Diamond (Patricia Urquiola, Molteni&C.) od hrastovine (200x100x74 cm), u kompletu sa stolicom od tamnog jasena, dizajn T. Kelley (Billiani). Na njemu vidimo ručno pravljene afričke vaze od plastičnog konca, koje preporučuje Rossana Orlando.

Pored manjeg stola (Bieder di Zanotta) nalazi se crvena stolica koju možete kupiti u prodajnim salonima Giardini i lakirana, bela stolica od bukve, dizajn Aldija Cibica, model CO2. Na njemu je torta proizvodnje Garini della Sforzesca.

Model kupastih lustera Fusia osmislio je Achile Castiglioni za Flos. Sa desne strane su žuta i crvena stolica Logica (dizajner Daniela Lago). I da utisak bude potpun: nacrtani luster Mamamia (Antonangeli) i kolica AR1 dizajn Misuraemme.

Crteži u dizajnu slika 2Crteži u dizajnu slika 3

U ovom kutku za relaksaciju nalazi se nacrtana polica (Tensolibreria od Atelier) i fotelja na okretanje (90x118x80 cm) presvučena kožom, iz serije Regina di Paolo Rizzato za Poltrona Frau.

Na stočiću od betona i stakla (Kyoto od  Shiro Kuramata za Post Design) nalazi se vaza Piega (L’Arte nel Pozzo), dok je na plafonu luster Pipe, od Herzog & De Meuron za Artemide. Na zidu je slika (Bohnenkamp), koja se prodaje kod L’Affiche.

S desne strane, u radnom delu, smešteni su pisaći sto (110x46x72 cm) i stočić 40x41x51 cm) Eileen, od sive hrastovine i čelične strukture prelakirane narandžastom bojom, u kombinaciji sa stolicom od metalne žice koju je osmislio Antonio Citterio za B&B Italia.

Na stočiću je set za ručavanje Pandora, a sa leve strane i bela klupa (110x43x87 cm) koje je dizajnirala Rossana Orlandi. Jastučići su proizvedeni u Bagnaresi Casa, dok je crvene police Pontaccio napravio Enzo Berti za Lago, izdanje L’Afiche. Sve ovo upotpunjuju vaza od Serralunga i lampa Naskaloris (FontanaArte).

Crteži u dizajnu slika 4
Stilizovana polica Talia, od ugljen sive hrastovine (120x42x95 cm) koju je za Malofancon dizajnirao Stefano Galizioli. Na njoj su termos boca i čaše koje možete naći u prodaji kod B&B Italia. Tu je i udobna kožna fotelja na okretanje Metropolitan (84x83x73 cm) od Jefferyja Bernetta za B&B Italia i stočić sa staklenom površinom Domino, dizajnera Nicole Galizia za Molteni&C.
Crteži u dizajnu slika 5

Na polici za knjige Random
, od Neuland Industrie Design per Mdf, stoje vaze koje se mogu nabaviti preko sajta www.strativari.net, i slovo od gvožđa u stilu 30-ih (Rossana Orlandi). Kao kontrast svetlom zidu upadljiv je crtež televizora Algol od Sapper e Zanuso za Brionvega i viseća lampa Falkland od Bruna Menarija za Danese.
Crteži u dizajnu slika 6

Fotelje Dezza od Gio Pontija
, presvučene imitacijom konjske kože koja razdvaja stočić od starog kamena, model Paris iz Armani Case. Na njemu je keramička vaza koju je dizajnirala Rossana Orlandi za Pandora Design. Na fotografiji, ali kao crtež, vidimo lampu Toio di Flos od Castiglionija i sat od Kriptonite.

Priredila: Alessandra Laudati
Foto: Adriano Brusaferri