Crvena boja: Dajte enterijeru dašak strasti i senzualnosti

by | May 3, 2018

Boja koja odiše strašću i senzualnošću, romantična crvena ima sposobnost da svakoj prostoriji poseban pečat. Ova odvažna boja koja odaje toplinu uvek pobuđuje čulo vida, a njena raznovrsnost u nijansama i kombinovanje s drugim bojama čini je punim pogotkom o kojoj god prostoriji da se radi, bilo da je reč o nameštaju, obojenim zidovima ili ukrasnim predmetima.

PROČITAJTE I… Predivna spavaća soba u bojama
Ukoliko želite da sledite trendove, koji crvenoj daju zavidno mesto u prostoru kao osnovnoj ili pratećoj boji – kroz detalje, dobro analizirajte prostor u kome želite da je upotrebite i odlučite u kojoj meri će ona biti zastupljena. Primena crvene traži određenu količinu opreza kako prostor zbog prevelike količine ove upečatljive boje ne bi postao prenaglašen i predinamičan. No, isto tako ona daje i veliku slobodu u naglašavanju pojedinih prostornih delova, elemenata nameštaja i rasvete.

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Crvena garnitura u dnevnom boravku daje mu novu dimenziju. Nijansa odabrane crvene boje, koja će zavisiti i od odabranog materijala (koža, tkanina, mikrofiber), stvoriće konačan utisak. Otvorenije crvene nijanse više odgovaraju minimalistički uređenim prostorima, a zagušene, tamnije, klasičnim. Ukoliko garnitura ima vidljive elemente od drveta u svom dizajnu, odlučite se za tamnije nijanse crvene boje, koja će na profinjen način istaći strukturu drveta. Garnituru možete kombinovati i u dve boje. Odaberite crveni dvosed ili trosed, a ostale elemente u nekoj drugoj boji.

Foto: Guliver/Thinkstock

Za one sklonije crvenoj samo u detaljima, preporučujemo za dnevni boravak crvenu fotelju, tabure ili tepih. Na taj će način crvena bljesnuti samo na pojedinim, manje dominantnim elementima, ali će svojim intenzitetom i utiskom koji stvara ipak biti zapažena u prostoru.
Pokušajte da oplemenite ambijent s nekoliko crvenih vaza ili skulptura u trpezariji, ili možda slikama na kojima dominira crvena.
Ukoliko želite crvenu na zidu, izaberite jedan, istaknuti, i obojite ga željenom nijansom. Nameštaj koji postavljate uz crveni zid odaberite na način da se međusobno ističu. Shvatite nameštaj kao element projekcije na crvenoj podlozi, pa sami ocenite koje biste boje želeli da vidite u datoj kombinaciji

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Članak se nastavlja posle reklama