Futuristički IXION avion
08.09.2014 Dizajn

Da li biste leteli u providnom avionu? (VIDEO)

Kada ekrani oko vas ne prikazuju spoljašnji prostor, na panelima se mogu prikazivati razne konferencije ili fotografije. U avionu budućnosti uvek ćete sedeti do prozora, iako ih on zapravo nema.

Kompanija za globalni dizajn osmislila je inovativni projekat u kojem će krov biti od posebnog materijala, a na njemu će biti prikačene kamere koje će snimati prostor oko njega, zbog čega ćete imati panoramski pogled.

Futuristički IXION avion

Futuristički IXION avion

Kada ekrani oko vas ne prikazuju spoljašnji prostor, na panelima se mogu prikazivati razne konferencije ili fotografije. Takođe, može vam prikazivati razne pejzaže i panorame.

Futuristički IXION avion

Futuristički IXION avion

Futuristički IXION „providan“ avion projektovan je od strane „Technicon Design’s“ tima iz Francuske za potrebe aero-mitinga “National Business Aviation Association Show-a“.

Futuristički IXION avion

Futuristički IXION avion

Zbog svog spoljašnjeg dizajna je osvojio Internacionalnu nagradu u konkurenciji jahta i aviona. Garet Dejvis, direktor dizajna u „Technicon Design’s“ studiju, koji se nalazi u blizini Pariza, rekao je da je njegov tim hteo da prikaže nešto novo i drugačije, ali opet nešto što nije fantazija.

Futuristički IXION avion

Futuristički IXION avion

Došli smo do interesantne ideje o uklanjanju prozora iz kabine koristeći postojeću, i tehnologiju koja će se pojaviti uskoro, kako bi na što bolji način uspeli da prikažemo ono što se dešava oko nas dok letimo po nebu – istakao je on.

Pogledajte video:

Za kraj je rekao kako će se putnici u ovom avionu mnogo prijatnije osećati jer će oko sebe non-stop imati panoramski pogled.

Izvor: kurir-info.rs

Komentar (1)

  1. Nenad каже:

    Nekoliko letova takvim avionom i rak koze vrlo izgledan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije