Danko Radulović o osnovama 3D štampe u Novoj Iskri ove subote

by | October 5, 2015

U subotu 10. oktobra sa početkom od 10 časova u prostorijama Nove Iskre biće održana praktična i celodnevna radionica za arhitekte i dizajnere iz domena 3D štampe, a koja je organizovana u saradnji sa kompanijom Polyhedra.

Radionica će obuhvatati teorijsku i praktičnu obuku, gde će se polaznici upoznati sa postojećim tehnologijama 3D štampe, elementima 3D printera, CAD i 3D modelovanjem, kao i obradom modela nakon štampe. Pored dizajnera i arhitekata, radionica može biti zanimljiva hobistima i drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz domena modelovanja.

Za uspešno vođenje ove radionice biće zadužen Danko Radulović, beogradski industrijski dizajner koji je specijalizovan u oblasti digitalne fabrikacije. Tokom radionice biće korišćeni 3D štampači američke kompanije Printrbot, kao i Color Fabb filamenti, koje na području Srbije zastupa kompanija Polyhedra.

Tokom pomenute radionice svi prisutni će u okviru teorijskog uvoda imati priliku da saznaju više o postojećoj tehnologiji 3D štampe, kao i o najčešćim primenama u industriji, nakon čega će uslediti CAD i 3D modelovanje, priprema za štampu i reparacija modela. Tokom rada sa štampačima polaznici će upoznati sve elemente printera, kao što su materijali i njihova podešavanja, zatim rad sa “slajserima” i puštanje modela u štampu. Nakon toga, sledi i završni praktičan deo koji se tiče čišćenja i obrade modela nakon štampanja.

Iz organizacije napominju da će kotizacija za ovaj događaj iznosi 4.000 dinara, a u tu cenu su uračunati Printrbot oprema, materijal, obuka i osveženje. Nakon što popunite prijave, svoje mesto možete osigurati tako što ćete 50% ukupnog iznosa uplatiti najkasnije do četvrtka 8. oktobra u 16 časova.

Broj učesnika je ograničen na 15, a da bi se radionica održala, potrebno je da svoje prisustvo prijavi najmanje pet učesnika.

Izvor: Netokracija.rs