Staklo
06.06.2014 Dizajn

Nestvarno dizajniranje providnog

Stolovi, police za knjige, pisaći stolovi, komode, stolice i lusteri otkrivaju jednu novu dimenziju, ističu postojanu lakoću stakla, dragoceni odsjaj kristala i varljivu zavodljivost ogledala.

Sto Liko Glass (Arik Levy, Desalto) ima površinu od izuzetno svetlog kristala i čelične nožice koje se mogu rasklapati (79x79x73 cm i 99x99x73 cm). Panter Zeila sačinjen je od čistog crnog kristala (Lalique). Modulirani luster Zoe, prečnika od 65 ili 90 cm, dizajnirao je Sandro Santantonio za La Murrina. Njegova konstrukcija je od  čelika, a obavijen je komadima stakla u obliku slova C.

Može da se nađe u varijacijama od crnog, belog i crvenog kristala. Stolice Chip (Tim Power, Zeritalila) imaju metalnu konstrukciju i naslon od kaljenog kristala satenskog sjaja, koji može da bude bezbojan ili u boji. Ovde još vidimo trodimenzionalno ogledalo Kingdom (86x15x186 cm), dostupno u dve veličine, dizajn Nanda Vigo za Glas Italia.

Staklo slika 2

Visoka vitrina Babele (Massimo Morozzi, Fiam Italia) sačinjena je od float kristala, i ima blago izvijen donji deo i zalemljene police(50x50x204 cm). Pisaći sto President (Gallotti&Radice) od kaljenog je kristala, sa konstrukcijom od inox čelika (180x85x74 cm). Na njemu je monitor I MAG G5 od 17 inča (Apple).

Stočić Sirt di Bontempi Casa (dizajn Erresse Studio) ima konstrukciju od obojenog aluminijuma, a postolje i radnu ploču od providnog kristala debljine 15mm (prečnika 50 cm, visine 55 cm). Podna lampa Bolla di FontanaArte, dizajn Harry&Camila, od crnog je hromiranog ili niklovanog metala, ima proširenje od belog providnog ili stakla opalnog sjaja. Ferruccio, “stolica mojih čežnji” (Roberto Mora, Dilmos), obložena je ogledalima.

Tekst: Lorenza Iudica
Foto: Benedetta Spinelli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije