Francuski dizajn: 6 raskošnih ideja za veličanstveni enterijer

by | 5 juna, 2023
Francuski dizajn

Prestižni enterijer, spoj tradicije i luksuza, prostorije koje odišu kraljevskim stilom – sve su to sinonimi za francuski dizajn koji možete postići i u vašem domu.

Francuski dizajn: 6 raskošnih ideja za veličanstveni enterijer

Printovi u kontrastu sa zidovima

Kod Francuza važi pravilo: više je više. Zato nema potrebe da se trudite da uvek sve bude savršeno usklađeno jer ponekad je lepota u tome da se kontrasti nadopunjuju.

Ova prigušena zeleno-plava nijansa veličastveno se stapa sa raskošnom zlatnom tapetom i cvetnim printom. Na ovaj način doprinosite luskuznijem ambijentu koji zaista ostavlja bez daha.

Tapete u skladu sa tkaninom

Kombinacija tapeta i otisaka na tkanini bilo je poslednje u modi pre nekoliko decenija, ali mali otisci na više površina su zaista ponovo počinju da postaju popularni. Međutim, ovo će rezultirati užurbanom šemom koja može biti previše za manje prostore. Zato sačuvajte ovaj trik za velike prostorije u vašem domu, poput dnevne sobe, za veličanstveni završni detalj.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Francuski dizajn: Veliki print na tapetama

Kada ukrašavate tradicionalnim tapetama, igranje sa velikim printovima zaista ima posebnu čar i savremeni obrt. Ovaj uvećani dizajn tapeta, koji sadrži morske detalje, u interakciji je sa kupatilskim nameštajem i zaokružuje čitavu priču luskuznog kupatila.

Zavese sa printom

U slučaju da niste ljubitelj tapeta, zavese sa printom će sasvim dobro da ih zamene i doprinesu dekoraciji vaših neutralnih zidova.

Razmislite o vezenim detaljima na zavesama jer odaju utisak sofisticiranog prostora. Osim toga, plavi print uvek izgleda tako kraljevski i sa njim nećete pogrešiti.

Nameštaj sa printom

Za tradicionalnu francusku estetiku uskladite print na nameštaju sa printom tapeta na zidu. To ne mora da bude identičan print je je najbolji efekat upravo u nesavršenosti koja dodaje dimenziju. Odlučite se za print u istoj boji koji će stvoriti harmoniju u prostoru.

Francuski dizajn spavaće sobe

Osim što možete postaviti tapete u spavaću sobu, zidne dekorativne lajsne doprinose osećaju prestiža. Francuzi često na zidove postavljaju ogledala kao deo dekoracije prostora ali i za vizuelno veću sobu i svetliji ambijent.

Ispred kreveta možete postaviti udobnu sofu kada poželite da uživate na miru, sami sa sobom. Garderober iskoristite za prikaz najdražih dekorativnih predmeta ili za odlaganje parfema i nakita.

Raskošni jorgan i posteljina sa printom sa mnogo jastuka je osnovni deo francuske sapavaće sobe kom posebno treba da posvetite pažnju.

 


Miljana Momirović

Artjafara/GettyImagesPlus