09.02.2017 Dizajn

Ideje: uredite zidove bez mnogo troška

Zidove u stanu možete dekorisati originalno i lepo, a da ne potrošite mnogo novca.

Uokvireni detalji
Potražite velika ogledala, postere ili uokvirene slike na buvljoj pijaci ili rasprodajama. Odaberite nešto što vam se sviđa, a što će se uklopiti u interijer. Motiv ne mora prekrivati ceo zid, ali je preporučljivo da bude dovoljno velik da privlači pažnju u prostoriji. Možete uokviriti i neku vašu fotografiju sa putovanja.

Citati
Na vinilu odštampajte vaše omiljene citate napisane dekorativnim fontom i zalepite ih na zid. Ili kupite već gotove stickere. Vinil se lako lepi i skida sa zida, tako da citate možete često menjati.

Police
Postavite police i od zida napravite kreativni izlog. Ukoliko nemate novaca za skupe police od punog drveta, kupite one od iverice. Ovo je odličan način da promenite izgled prostorije tako što ćete periodično menjati predmete koji su izloženi.

Tapete
Ceo zid ili njegov središnji dio prekrijte tapetom koja vam se najbolje uklapa u enterijer. Nemojte preterivati sa šarenim uzorcima ukoliko u prostoriji imate nameštaj koji je presvučen raznobojnim materijalima. U tom slučaju uzmite tapetu koja ima najviše dve boje ili jednu boju u dve nijanse. Ukoliko vam je nameštaj bez šarenih uzoraka, onda možete uzeti tapete u nekoliko boja.

Neobični predmeti
Okačite tapiseriju, tradicionalni stolnjak ili ćilim na zid. Svileni kimono ili narodna nošnja zaštićena pleksiglasom ili samo okačena na zid, daće vašoj sobi zanimljiv fokus. Izvadite vaše stare instrumente. Okačite trubu, tamburu, gitaru ili violinu. Kombinujte ih sa omiljenim notama koje ste odštampali i postavili na zid.

Kamen ili cigle
Ceo zid ili samo neke njegove delove, obložite kamenom ili ciglom. Pokušajte napraviti efekat starog, ruševnog zida iz kojeg se naziru cigle. Kamenom možete obložiti i deo iza televizora.

Enterijer.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije